Školstvo u medijima
SREDNJOŠKOLAC IZ SLAVONSKOG BRODA
Osmislio koristan program e-Dnevnik Plus koji predviđa prosjek ocjena
objavljeno: 31. svibnja 2019.

Kako se bliži kraj školske godine, učenici sve više razmišljaju o svojim zaključnim ocjenama, načinima na koje neke mogu popraviti te planiraju moguće završne prosjeke. Program e-Dnevnik Plus bavi se upravo time – računanjem i kalkuliranjem mogućeg ukupnog prosjeka i prosjeka ocjena po predmetima.

Ekstenzija u sklopu standardnog e-Dnevnika omogućuje nove funkcionalnosti, poput dodavanja ocjena u svrhu planiranja uspjeha po predmetima, snimanje, statistiku i još poneku opciju koju izvorni sustav ne nudi.

Program, dakle, računa kombinacije.

Jednostavnim rječnikom, koliko će, na primjer, učenik imati iz nekog predmeta ako iz zadnja dva ispita dobije petice. Ili s koliko će proći ako mu ocjene do kraja godine ostanu nepromijenjene.

Važno je naglasiti da ubacivanje ocjena u e-Dnevnik Plus ne mijenja stvarno stanje stvari u službenom e-Dnevniku. A portal srednja.hr kaže > baš smo nedavno pisali o dugogodišnjim zatvorskim kaznama koje učenicima prijete zbog mijenjanja ocjena u sustavu e-Dnevnika.

Ekstenziju e-Dnevnik Plus moguće je besplatno preuzeti u Chrome web trgovini putem sljedećeg linka. Recenziju su samo pozitivne.

– Odlično zamišljeno, još bolje implementirano. Jako korisno, za svaku pohvalu! – stoji u ocjenama programa.

Za sve ostale informacije, posjetite službenu stranicu e-Dnevnik Plusa.

A onda su se na Facebooku oglasili i roditelji. Svakako da je zanimljivo, kaže Željko ERCEG, roditelj dvoje školaraca iz Splita:

„ Evo jedne fantastične stvari za kraj školske godine za sve nas koji pratimo ocjene svoje djece preko eDnevnika, dodatak [ekstenzija] Chromi s kojom ćete u eDnevniku vidjeti koje predmete bi se moglo podići za bolji uspjeh, kako se kretao prosjek kroz godinu i iz kojeg predmeta ima najviše ocjena.  Izvanredno! Sve čestitke i roditeljske zahvale mladom autoru Kristijanu Rosandiću iz Slavonskog Broda.

Pa onda Erceg, poziva CARNET.hr da ovom 16 godišnjaku dodijele nagradu, otkupe i službeno implementiraju njegovo rješenje, te sve ovo implementiraju i u učiteljski pristup.  [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr | Facebook