Zanimljivosti
II. OŠ VARAŽDIN
U sklopu projekta „Zdravokret” posjetili Sportski centar „Sloboda”
objavljeno: 20. travnja 2018.

…  upozoriti učenike na važnost zdrave prehrane i kretanja. Djeca su u sklopu projekta „osvojila” Ivančicu, oni manji Pokojec, sudjelovali su u brojnim edukativnim šetnjama, posjetili Udrugu za zaštitu životinja „Spas”, upoznavali mogućnosti koje Varaždin pruža svima koji žele zdravo živjeti i kretati se. Vrijedi istaknuti da su se aktivnosti provodile i na prijedloge samih učenika.
Projekt traje od rujna prošle godine i završava ovoga tjedna, a u sklopu posljednja tri projektna dana učenici su u pratnji profesorica engleskog jezika Alenke Trtinjak i Dubravke Pavlić posjetili Sportski centar „Sloboda” u Varaždinu kako bi se upoznali s mogućnostima koje pruža.
– Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina potpomogla je ovaj dio projekta ugostivši učenike u Sportskom centru Sloboda, gdje smo ih upoznali s unutarnjim i vanjskim dijelovima centra te klubovima, odnosno sportovima koji se ovdje mogu trenirati. Doznali su mnogo i o osnovama pojedinih sportova, a uz to dali smo im najvažnije informacije o zdravoj prehrani – istaknula je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.
Osnovnoškolci su sudjelovali i u nogometnom natjecanju za djevojčice i dječake „Novo Nordisk Cup”, pod vodstvom Tomislava Jelenskog, profesora kineziologije.
Nakon „Slobode”, učenici su posjetili TTS centar, želeći doznati kako izgleda moderan sportski objekt za aktivnosti odraslih i djece. Sutrašnji će dan provesti u školi, radeći na PowerPoint prezentacijama i plakatima, a nakon toga će na školskom dvorištu igrati stare, već pomalo zaboravljene dječje igre, čime će završiti ovogodišnji projekt „Zdravokret” u kojem su sudjelovali brojni učenici i učitelji II. osnovne škole Varaždin. [ IZ DRUGIH IZVORA | aktualno.hr ]