Zanimljivosti
SLAVONSKI BROD
Brodski učenici stali iza i ispred kamere
objavljeno: 23. travnja 2018.

Televizija i informativni internetski portali danas ponajviše oblikuju stavove te utječu na ponašanje javnosti koja ih prati. Stoga, medijska pismenost ne treba postati osobinom samo novinara i izvjestitelja, nego i korisnika medijske poruke, čitatelja i gledatelja.

U školskoj knjižnici Osnovne škole Hugo Badalić sa svrhom poučavanja medijske pismenosti održana su predavanja.

Jedan je od ciljeva usmjeriti učenike prema novom načinu učenja, odnosno naučiti ih učiti i lakše se snalaziti u „moru” informacija koje nas svakodnevno okružuje i kreiraju našu svakodnevicu, te upozoriti na važnost medijske i informacijske pismenosti kroz učenje i stjecanje znanja kao i vrednovanje pronađenih informacija na različitim medijima.

S osnovnoškolcima će raditi Tanja Štević, dr. sc. informacijskih i komunikacijskih znanosti, diplomirana knjižničarka i prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Živo je bilo i u brodskoj Tehničkoj školi koja također sudjeluje u obilježavanju tih dana. Među aktivnostima koje su održane i koje će tek biti provedene jesu radionica izrade fotografija za fotonatječaj „Knjiga svaki dan” i prijava na natječaj, radionica izrade materijala i prijava na natječaj „Da sam znao/la”, radionica „Mediji – vladari globalizacije?!”, predavanje s elementima radionice „Lifestyle blogeri – prosvjetitelji našeg doba”, predavanje s elementima radionice „Govorništvo u medijima”, posjet SBTV-u i Radio Slavoniji te izložba učeničkih radova „Mediji: za i protiv – stavovi učenika”.

I učenici Srednje medicinske škole zabavili su se povodom Dana medijske pismenosti, posjetivši poznatu adresu na Prisavlju Hrvatske radiotelevizije. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sbplus.hr ]