Iz školskog svijeta
OŠ VITOMIR ŠIROLA PAJO, NEDEŠĆINA
Učenici planinarili zavičajem
objavljeno: 24. travnja 2018.

Učenici su u pratnji još četiriju učitelja planinarili planinarskom rutom koja vodi od sela Račja Vas preko vrha Gomila (Vršići) i spušta se „stazom božura” do Trstenika, a koja je dio Istarskoga planinarskog puta (IPP) koji prolazi najsjevernijim dijelom naše županije.

Rutu, koja je bila dugačka oko 12 kilometara, učenici su u pratnji učitelja Elvisa Vickića, Miroslava Gužvinca, Luce Lukić, Marije Antolović i ravnateljice prohodali za oko tri sata i 45 minuta. Svi su učenici bez većih poteškoća svladali rutu te proveli prekrasan dan u prirodi, uživajući pritom u bajkovitom pogledu na istarski krajolik.

Ovo je još jedno u nizu planinarenja zavičajem koje se realizira svake školske godine, a svrha je upoznavanje zavičaja aktivnim hodanjem i boravkom u prirodi.

Na kraju puta, čekajući autobus za povratak kući, svratili su do Lupoglava, gdje su se okrijepili sladoledom i posjetili željezničku postaju. Vrijeme čekanja do autobusa kratili su u parku raznim fizičkim aktivnostima, dokazujući time kako ruta ipak nije bila toliko naporna i zahtjevna. [ IZ DRUGIH MEDIJA | 5portal.hr ]