Iz školskog svijeta
OŠ BARTULA KAŠIĆA, ZADAR
Otvorimo vrata PRIČOGRADA!
objavljeno: 23. travnja 2018.

Einstein je govorio o tome kako da svoju djecu učinimo pametnijom: „Ako želite da vam djeca budu pametna, čitajte im bajke. Želite li da budu još pametnija, čitajte im još više bajki.” Bajke razvijaju maštu.

Tim mislima i činjenicama vođene, kazališna glumica Žana Bumber i učiteljice iz OŠ Bartula Kašića prof. Meri Popović i uč. Elza Nadarević Baričić došle su na zanimljivu ideju da se u Zadru prvi put organizira svojevrsni festival pripovijedanja.

U želji da kod djece potiču ljubav prema knjizi, čitanju, pričanju „rodila” se ideja da se u Zadru okupe sva djeca koja vole pričati priče, a takvih sigurno ima mnogo. Želja je organizatorica da učiteljima, učenicima i roditeljima istaknu važnost poznavanja i njegovanja hrvatskoga jezika i usmenog izražavanja.

Sudjelovanje na festivalu pripovijedanja, koji smo nazvale PRIČOGRAD, vrlo je jednostavno.

  • Učitelji sa svojim učenicima trebaju odabrati njima dragu bajku, naučiti je izražajno pripovijedati (NE DULJE OD 4 MINUTE) i prijaviti se na festival na email > elzan@net.hr do 10. svibnja 2018.

 Sudjelovati mogu sve dobne skupine. Ako niste dovoljno hrabri kao mali pripovjedači, možete sudjelovati i kao publika (za što se također morate prijaviti zbog ograničenoga prostora).

SUSRET MALIH PRIPOVJEDAČA

Održat će se 25. svibnja 2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar

Učenici i mentori dobit će potvrde o sudjelovanju

Prijave do 10. svibnja 2018. na elzan@net.hr

………………

Za mjesto održavanja festivala pripovijedanja odabrale smo Gradsku knjižnicu, jer je to pravo mjesto gdje vile, čarobnjaci, vilenjaci, kraljevi i princeze na trenutak ožive i izađu iz bajki i gdje svaka priča ima smisao.

Nadamo se da će naša ideja naići na dobar odaziv kod učitelja i učenika i da će naš festival postati nezaobilazna manifestacija u kulturnom životu našega grada. Interakcijom Gradske knjižnice, kazališta i škole nastojimo da škola zaista bude škola za život, a ne samo puko zgrtanje ocjena i bubanje suhoparnih činjenica. To je smisao škole za budućnost.

Svi sudionici festivala dobit će prigodne poklone, a mentori potvrde o sudjelovanju.

Veselimo se vašem dolasku.