Školstvo u medijima
KORISNO I PRIMJENJIVO
Odlična internetska stranica koja učenicima pomaže da nauče kodirati
objavljeno: 23. travnja 2018.

… i vidjeti kako se oni pretvaraju u tekst, što im omogućuje da nauče sintaksu kodiranja na prirodan način.

Uz to, učenici mogu utipkati vlastite kodove i kada su gotovi s radom jednostavno stisnuti tipku „Run” kako bi vidjeli svoje programe na djelu.

Neki od interaktivnih projekata koje učenici mogu izraditi koristeći Codesters uključuju igre, simulacije, animacije, grafičke slike i još mnogo toga.

Codesters je također idealan za učitelje.

On im može poslužiti kao sustav za upravljanje učenja kojima se učitelji mogu koristiti u nastavi i pratiti napredak učenika. Rad učenika automatski se ocjenjuje i njihov se napredak prikazuje na kontrolnoj ploči, gdje učitelji mogu pokrenuti programe učenika ili vidjeti projekte na razrednoj stranici.

Kao učitelj, možete vidjeti programe pojedinih učenika, provjeriti njihov napredak i vidjeti imaju li poteškoća sa svojim programima.

Codesters također nudi jedinstveni kurikulum temeljen na projektima, koji uključuje niz zadataka i lekcija.

Svaka je lekcija podijeljena na tri faze:

1. izgradi

2. modificiraj

3. stvori.

Učenici prvo izgrađuju projekt slijedeći instrukcije korak po korak. Zatim se od učenika traži da promijene svoje projekte kako bi pokazali da razumiju na koji način kodiranje funkcionira. Naposljetku, učenici dobivaju „prazno platno” i od njih se traži da izrade vlastiti projekt.

Mi od svakog učenika očekujemo da završi fazu izgradnje, od većine učenika da završe fazu promjene te da mnogo učenika završi fazu stvaranja. Ova troslojna struktura također potiče mogućnost različitog razmišljanja, što donosi i različita rješenja.

Pogledajte ovaj video kako biste naučili više o Codestersu

 ……………….

NAPOMENA

  • Educational Technology and Mobile Learning internetska je stranica koju vodi tim učitelja u Kanadi. Svrha je stranice obrazovnoj zajednici omogućiti platformu na kojoj mogu pristupiti najboljem sadržaju vezanom za obrazovnu tehnologiju. Većina objava sastoji se od recenzija obrazovnih internetskih alata i mobilnih aplikacija, obrazovnih dijagrama, plakata, vodiča, videomaterijala i savjeta o spajanju tehnologije i obrazovanja.
    • Izvor: educatorstechnology.com

 

https://www.educatorstechnology.com/2018/04/here-is-another-excellent-website-to.html