Zanimljivosti
GLAZBENA ŠKOLA IVANA MATETIĆA RONJGOVA, PULA
Predstavili se nagrađeni učenici pulske glazbene škole
objavljeno: 24. travnja 2018.

Koncert klasične glazbe održali su nagrađeni učenici pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a sam događaj organiziran je radi nastavka upoznavanja građana i šire javnosti s bogatom kulturnom i povijesnom vrijednošću Gradske vijećnice unutar Komunalne palače.

Okupljene je pozdravio predsjednik pulskoga Gradskog vijeća Tiziano Sošić, koji je ponovio kako je svrha Susreta u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale uključivanje Gradske vijećnice u kulturni život našega grada, ali i poticaj da se sugrađani svojim dolaskom dodatno obavijeste i upoznaju njezinu bogatu povijest i značaj za naš grad. Tom je prigodom glazbenoj školi uručio i vrijednu donaciju Grada – dvije viole kojima će se učenici koristiti u budućim nastupima.

Ravnateljica Glazbene škole I. M. Ronjgova zahvalila je na inicijativi te je dodala kako su učenici ove godine osvojili zavidan broj nagrada i priznanja te je izrazila zadovoljstvo što se njihovim doprinosom obogaćuje kulturna slika Pule.

Publici su se jučer predstavili vrijedni učenici škole, a nastupom solista i zbora mlađe dobne skupine pokazali su bogatstvo i širinu koju Glazbena škola njeguje. Prikazan je tek dio programa koji škola nudi, od zbora, udaraljki, roga, trube, klavira, do harmonike, solopjevanja, kontrabasa te violine.

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova osnovana je 1949. godine, a trenutačno ima više od 420 učenika predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. S ponosom ulaze u 70. godišnjicu rada i svojim znanjem, obrazovanjem i umijećima obogaćuju kulturni život zajednice, Pule i Istarske županije. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr  ]