Iz školskog svijeta
OŠ A. G. MATOŠA, ČAČINCI
Uspješna 8. Palačinkijada
objavljeno: 27. travnja 2018.

Na Palačinkijadi se učenici u ekipama natječu u pripremi i pečenju palačinki, uz malu pomoć mentora. Mentori su učenicima bili učitelji i učenici 8. razreda.

Ove su nam se godine prvi put pridružili prijatelji iz OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice. Tako se natjecalo čak 16 ekipa.

Povjerenstvo za ocjenjivanje najboljih palačinki činili su slastičarka Sandra Jadek, Ana Herceg iz TZO Čačinci, ravnateljica iz Nove Bukovice Lareta Žubrinić, učitelj Velimir Tresk, predstavnica roditelja Žana Samardžić, kuharica škole Ružica Farkaš i učenica 8. razreda Jelena Žic.

  • Ekipa PRIJATELJICE, učenice 3. razreda, s mentoricom učiteljicom Tamarom Ivić, napravile su, po ocjeni povjerenstva, najbolje palačinke i osvojile prvo mjesto.
  • Drugo je mjesto osvojila ekipa KUHAČE, koju su činili učenici Vijeća učenika Nova Bukovica s mentorom Darkom Samardžićem.
  • Treće mjesto osvojili su CVJETIĆI, ekipa učenika 5. razreda s mentorom Mirkom Krolom.

Također je održano natjecanje u brzom jedenju palačinki u dvije kategorije. U kategoriji predmetne nastave pobijedio je Patrik Jurenec, a u razrednoj nastavi Mislav Peček.

Ove su godine imali i posebne goste – članove Vijeća učenika iz OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice te poznatu slastičarku iz Slatine Sandru Jadek.