Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA NOVI MAROF
Briljirali na državnom natjecanju „Ponos domovine”
objavljeno: 7. svibnja 2018.

Ekipu koja je osvojila prvo mjesto i titulu „Ponos domovine 2018.” čine učenici Ela Sakač, Dominik Bešenić i Dalibor Gredelj [ekipa Oluja].

Ekipu koja je osvojila treće mjesto čine učenici Ena Rabuzin, Matija Martinović i Karlo Lacković [ekipa Bljesak]. Mentor je učenicima profesor geografije i povijesti Dominik Benjak.

Finale natjecanja „Ponos domovine” održano je na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a sudjelovalo je 12 najboljih ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje su svoj plasman izborile u nekoliko eliminacijskih faza i regionalnim poluzavršnim natjecanjima. Finalno natjecanje sastojalo se od ispita znanja o našoj domovini, prezentacije projektnog zadatka i natjecanja u sportskim disciplinama [vojnički poligon, sprint, streljaštvo, skok u dalj, pikado i biciklistički poligon].

Osim što su u ukupnoj pobjedi osvojile prvo i treće mjesto, treba istaknuti kako su ekipe Srednje škole Novi Marof bile ekipno najbolje u testu znanja (prvo i drugo mjesto), ali također su se pojedinci istaknuli kao najbolji u pojedinim sportskim disciplinama: Dominik Bešenić bio je najbrži na vojničkom poligonu, a Matija Martinović najbrži u sprintu na 60 metara, dok je u ženskoj konkurenciji Ela Sakač bila najbolja u skoku u dalj i sprintu, a Ena Rabuzin najbrža na biciklističkom poligonu. [ IZ DRUGH MEDIJA | varazdinske-vijesti.hr ]