Iz školskog svijeta
DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR 1
Predstavljena monografija „Mi smo djeca svoga grada”
objavljeno: 8. svibnja 2018.

Autorice monografije su odgojiteljice i djeca koji su u tom razdoblju prošla kroz vukovarski vrtić. Ravnateljica DV Vukovar 1 Mirjana Kulić objasnila je kako se u monografiji nalaze lijepe priče i sjećanja i bivših polaznika i zaposlenika.
„Osim toga, u monografiji su i svi naši međunarodni uspjesi i projekti. To su uspjesi naše djece na koje smo zaista ponosni”, naglasila je ravnateljica Kulić, podsjećajući kako je prije dvadeset godina u vrtiću bilo samo dvoje djece, a sada ga pohađa 560 mališana podijeljenih u 26 odgojnih skupina na šest lokacija.
Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić istaknula je kako ona nažalost nije imala priliku pohađati vrtić u Vukovaru, jer joj je rat oduzeo tu mogućnost, no ponosna je što njezina djeca odrastaju u svome gradu.
„Svoje sam vrtićke dane provodila u drugom gradu i mislim da je za svu našu djecu vrlo bitno da se ovdje osjećaju svoji na svome te da Vukovar smatraju svojim gradom, a onda sutra nakon završetka školovanja zajedno s nama s ljubavlju grade bolji Vukovar”, rekla je zamjenica Mujkić. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr  ]