Iz školskog svijeta
OŠ BLATO, OTOK KORČULA
Održana edukacija i akcija čišćenja plaže COASTAL CARE 2018.
objavljeno: 10. svibnja 2018.

…u suradnji s razrednicama četvrtih razreda OŠ Blato Marijom Jerebić i Edi Oreb.

U Hrvatskoj je ova akcija čišćenja plaže organizirana na deset lokacija pa je tako i plaža Ratak na Prižbi bila pridružena ostalim lokacijama kao što su plaža Solitudo, Dubrovnik; obala Ližnjana kraj Pule; uvala Voz na otoku Krku; plaža Tustica, Sukošan; šetnica sv. Ante, Šibenik; Radmanove mlinice, rijeka Cetina; plaža Nugal, Makarska; plaža Plava laguna, Hvar i Trstenik, Pelješac.

Ovom akcijom čišćenja plaže organizatori su htjeli još jednom skrenuti pozornost na ozbiljnu prijetnju koja proizlazi iz zagađenja naših voda, ne samo ljudima, već biljnom i životinjskom svijetu, ali i lokalnom gospodarstvu, a svrha je edukativne radionice upravo edukacija o ekološkoj osviještenosti, očuvanju okoliša i razvijanje pozitivnog stava o prirodi.

Tako su se učenici za vrijeme trajanja edukacije upoznali s osnovnim pojmovima vezanima za ovu akciju, opasnostima i posljedicama onečišćenja za živi svijet, sudjelovali su u edukativno-nagradnom kvizu i tako su na zabavan način usvajali nove pojmove.

Nakon završetka edukacije svim su učenicima dodijeljena priznanja za sudjelovanje, kao i simboličan poklon-bon za kupnju školskog materijale za nove projekte.

Edukativnu radionicu za učenike četvrtih razreda Osnovne škole Blato vodili su Zlatan Milat i Maja Šeparović. [ IZ DRUGIH IZVORA | blato.hr ]