Iz školskog svijeta
PULSKI ABECEDARIJ NAMIJENJEN JE DJECI PREDŠKOLSKE DOBI I PRVAŠIĆIMA
Predstavljena interaktivna dvojezična e-slikovnica
objavljeno: 11. svibnja 2018.

… i riječi koristeći modernu tehnologiju, mobitele ili računala, a sve u svrhu približavanja učenja djeci zanimljivim metodama.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je sve prisutne, pohvalila inicijativu stvaranja zanimljive priče, učenja za djecu te poželjela djeci uspjeh u učenju i školi.

Predstavljanju slikovnice, uz ravnateljicu Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi Suzanu Cerlon, prisustvovale su ravnateljica Gradske knjižnice Nela Načinović i Andrea Trapan iz Gradske knjižnice, gdje je sve i počelo. Odnosno, nastavak je to projekta „Pulska (pri)povijest – Ovo je moj grad! Upoznaj ga i ti!” Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koji je proveden u suradnji s pulskim osnovnim školama Centar, Vidikovac i Giuseppina Martinuzzi.

Osmišljen je tako da nizom radionica potakne učenike na razvijanje sposobnosti vrednovanja povijesnih lokaliteta i kulturnog nasljeđa.

Interaktivnu e-slikovnicu osmislili su učenici 2. b razreda OŠ Giuseppina Martinuzzi s profesoricom hrvatskoga Teanom Tomažin.
Nakon govora i prezentacije, svi su na računalima mogli isprobati e-slikovnicu. Djeca nisu krila oduševljenje, a profesorice i odgojiteljice složile su se kako je ovo dobar način da igrom i novim načinom djeca uče i šire svoje znanje. [ IZ DRUGIH MEDIJA | regionalexpress.hr ]