Zanimljivosti
VARAŽDIN
Europa u srcu Varaždinske županije
objavljeno: 11. svibnja 2018.

Organizator manifestacije je Varaždinska županija, a partneri su manifestacije već tradicionalno Društvo Naša djeca Varaždin i dječji vrtići iz Varaždinske županije. Na veselom i raspjevanom Jagićevom šetalištu male i velike Europljane pozdravili su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Pozdravljajući okupljene, posebna savjetnica Martinčević naglasila je kako Varaždinska županija ovu manifestaciju organizira već četrnaest godinu zaredom, i to na najvažniji datum u povijesti Europske unije, Dan Europe, koji se svake godine obilježava 9. svibnja.
– To je samo jedna u nizu aktivnosti koje smo i ove godine organizirali u sklopu EU tjedna, a kako bi smo naše građane bolje i više informirali o različitim aspektima članstva u EU. Europa nisu samo granice, pravila, Europski sud, regule već povezanost i komunikacija između različitih država, kultura, jezika i to je upravo ono što ovdje i danas želimo prikazati kroz ovu priču o Europi u malome. Posebno me veseli da su u ovu priču uključeni vrtići iz Varaždinske županije koji kroz svaku novu generaciju s jednakim žarom i entuzijazmom žele prikazati posebnosti svake europske države. To znam i osobno, jer je prije nekoliko godina i moj sin sudjelovao u ovoj manifestaciji predstavljajući Španjolsku i zaista se sjećam svih priprema, učenja pjesmica na španjolskome i, najvažnije, velikog pozitivnog uzbuđenja. Mislim da to djecu jako veseli – rekla je Natalija Martinčević te zahvalila odgojiteljicama, roditeljima, bakama i djedovima te svim mališanima koji su zapravo najzaslužniji za ovo te je i službeno otvorila manifestaciju.

Nakon prigodnih govora, predstavnici Županije i Grada krenuli su put Europom, a posebnost je ovogodišnjih izlaganja vrtića što su mališani kroz različite slike i prizore morali dočarati svaki državu. Manifestaciji su nazočili i zamjenik župana Robert Vugrin te zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]