Zanimljivosti
OŠ GRGURA KARLOVČANA, ĐURĐEVAC
Uskoro jednosmjenska nastava
objavljeno: 15. svibnja 2018.

„Ovo je lijep trenutak za naš grad, nakon što smo riješili pitanje uvjeta u vrtiću, sad ćemo riješiti uvjete u školi. Ukupna je vrijednost ova tri projekta oko 9,1 milijun kuna. Ovi radovi neće ometati izvođenje nastave, dok će se veći radovi izvoditi za vrijeme praznika. Udio Grada iznos samo 2,8 milijuna kuna, dok je preostalih 6,3 milijuna kuna Grad osigurao putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U tijeku je betoniranje stupova i greda iznad sportske dvorane, nakon kojih će početi postavljanje krovišta i stolarije. Nakon završetka vanjskih radova planirano je izvođenje unutarnjih radova i nabava potrebnog namještaja i opreme.

Projektom će se osigurati dodatan prostor za nastavu, čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica, koja će se također useliti u novi prostor iznad dvorane.

Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu, s obzirom na to da trenutačno oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni. [ IZ DRUGIH IZVORA | gradonacelnik.hr  ]