Iz školskog svijeta
INOVATIVNE FILMSKE RADIONICE ZA DJECU I MLADE
Kreativno ljeto s Frooomom
objavljeno: 13. rujna 2018.

… različitih profesija objedinjenih pod audiovizualnom djelatnošću. „Moj svakodnevni život” naslov je jednoga radioničarskog filma koji će krajem svibnja biti prikazan na festivalu International Film Festival Cinema of the Future Society „A – FestFilmROZAFA201”, a namijenjen je mladoj publici i održava se u gradu Skadru na istoimenom Skadarskom jezeru. Nakon prikazivanja na CHINH – indijskom dječjem filmskom festivalu u New Delhiju, „Moj svakodnevni život” svoje autorice Mateju Martinec, Mirelu Mišić i Nelu Ibrašimović te mentoricu Leu Miletu vodi na gostovanje u Albaniju. Film se može pogledati na videokanalu Bacača sjenki.

 

MY EVERYDAY LIFE (OŠ Dr. Ivan Merz, 2015) english subtitles from Bacači Sjenki/Shadow Casters on Vimeo.

Lea Mileta snimateljica je i montažerka s većim brojem raznovrsnih filmskih žanrova iza sebe. Trenutačno radi na montaži serije visokobudžetne serije koja se u međunarodnoj koprodukciji snima u Zagrebu. Radila je i na od kritike i publike hvaljenom filmu Bobe Jelčića „Obrana i zaštita” kao asistentica montaže Ivani Fumić koja se može svrstati među najproduktivnije montažerke novije generacije u Hrvatskoj.

Ove je godine jedan od Frooomovih animiranih filmova „Frooomopolis” – edicija Prelog 2017. odabran u službeni izbor varaždinskog Vafi festivala autora od 11 do 14 godina. „My little prince”, samostalni autorski projekt u konkurenciji do 10 godina, potpisuje Nora Weygand, također polaznica Frooomove radionice.

„Već je godinama u cijelome svijetu primjetan trendu takozvanoga multitaskinga koji smanjuje razinu pismenosti, ali djeca su zapravo, isto kao i odrasli, prije svega željna znanja i igre. Frooom je za nas globalno opismenjavanje za život”, objedinjuje u jednoj misli smisao Frooomovih filmskih radionica njegov idejni začetnik Boris Bakal.

Frooomove filmske radionice koncipirane su kao jednotjedni cjelodnevni obrazovni moduli koji sa svojim polaznicima rastu od početnoga preko naprednoga do majstorskoga Froooma. Mladim profesionalcima iz svih područja audiovizualne umjetnosti Frooom je prilika prenositi i razvijati svoje znanje i kreativne ideje na djecu i mlade te je izniman doprinos obrazovnom programu kojem kronično nedostaje umjetničkih sadržaja koji se dokazano najbolje uče – djelovanjem.

Frooom gostuje na domaćim i stranim festivalima dječjeg stvaralaštva i priprema nove filmske klape za djecu i mlade preko ljetnih praznika u Zagrebu, Sinju i Prelogu.

Više informacija o prijavama OVDJE.