Zanimljivosti
Što su jeli genijalci
objavljeno: 4. studenoga 2013.

Jeste li se ikada zapitali čime su se to hranili brojni genijalci koji su brojnim otkrićima zauvijek zapisali svoja imena u povijest? Ako vam je potrebna inspiracija, a htjeli biste pokazati i svoje kulinarske vještine, ovaj „genijalni“ renesansni recept stvoren je za vaše nepce i moždane vijuge!

 

Renesansne mesne okruglice

. 900 g mljevenog mesa (teletine ili junetine, puretine, piletine)

. malo usitnjene svježe skuhane slanine

. 1 žličica soli

. pola žličice smrvljenog komorača

. stručak sjeckanoga svježeg peršina

. 1 žličica osušenog mažurana

. pola žličice osušenog origana

. 1 žlica svinjske masti ili maslaca

Pomiješajte sve sastojke i načinite male okruglice. Zagrijte i namastite tavu. Ispržite mesne okruglice na umjerenoj vatri tako da postanu smeđe sa svih strana (da biste se uvjerili da su pečene iznutra, jednu prerežite).

U slast!