Zanimljivosti
VUKOVAR
Nagrađeni učenici Doma učenika
objavljeno: 17. svibnja 2018.

Gradonačelnika je posebno iznenadio odabir teme filma, budući da nijedan učenik koji je radio na filmu nije iz Vukovara, a tema je usko vezana za naš grad.
„Dolazak obitelji Bata u Vukovar, nastanak tvornice Borovo i njezin razvoj kroz povijest do današnjih dana prekrasna je tema, a ovi su to učenici prepoznali i odlučili film posvetiti upravo obitelji Bata. Iskreno sam fasciniran ovim desetominutnim filmom u kojemu je na zanimljiv način istražen i ispričan dio povijesti našega grada, povijest tvornice Borovo koja je imala i ima ključnu ulogu u gospodarstvu grada na Dunavu”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Ravnatelj Doma učenika Vukovar Darko Dimić istaknuo je kako je osvojeno drugo mjesto u ovoj kategoriji uistinu veliko priznanje za Dom, jer je konkurencija bila velika.
„Natjecali su se domovi učenika koji imaju više od stotinu korisnika, dok su u Domu učenika Vukovar trenutačno 24 učenika. Kapacitet Doma je 120 učenika”, naglasio je ravnatelj Dimić.
Nagrađeni desetominutni film „Bata – nepoznato o poznatome” nastajao je cijele godine. Redatelj je učenik iz Doma učenika Vukovar Marko Mrkonjić koji objašnjava kako film prati dolazak obitelji Bata na ove prostore, nastanak tvornice Borovo i gradske četvrti Borovo naselje pa tako i škole i Doma učenika.
U izradi filma sudjelovali su i učenici Jan Malnar, Bernard Katičić te Borna Bičanić, a voditeljica projekta bila je Jelena Lovković, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, odgojiteljica u Domu učenika te voditeljica filmske sekcije. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr ]