Iz školskog svijeta
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Više od 600 predškolaca na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića
objavljeno: 17. svibnja 2018.

Pet sportskih disciplina u kojima se mališani natječu jesu mali nogomet, bacanje loptice, trčanje na 25 metara, štafeta 4×25 metara i skok u dalj, s više od 600 djece predškolske dobi iz čak 14 dječjih vrtića iz Međimurske županije.

Smijeh, veselje i razigrani međimurski mališani dijelom su priče Olimpijskog festivala koji se i ove godine održava diljem Hrvatske.

Matija Posavec, međimurski župan, otvorio je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića te poželio svim djevojčicama i dječacima mnogo igre i sreće u disciplinama u kojima se natječu, gdje su već sad svi pobjednici.

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić izrazio je zadovoljstvo brojem predškolaca koji sudjeluju na Olimpijskom festivalu te im poželio mnogo uspjeha i sreće u svakoj „tekmi” u kojoj će sudjelovati tijekom dana, a iz kojih će sigurno za nekoliko godina izaći vrhunski međimurski ambasadori sporta.

Ovogodišnji 17. Olimpijski festival dječjih vrtića podržali su i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak, uz pune tribine navijača ponosnih roditelja, baka i djedova, braće i prijatelja. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]