Zanimljivosti
PULA
Gradonačelnik primio najuspješnije maturante
objavljeno: 18. svibnja 2018.

… i zato je neophodno stalno ulaganje u znanje”, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom prijama najboljih pulskih maturanata u školskoj godini 2017./2018.

Pritom im je izrazio čestitke na ostvarenom uspjehu zbog kojega i jesu najbolji u generaciji.

Čestitke svim učenicima, ravnateljima, učiteljima i mentorima svih 12 pulskih srednjih škola uputila je i Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Čak sedam najuspješnijih maturanata dolazi iz Pule, i to Hugo Patrick Vojak (Industrijsko obrtnička škola), Indi Rujak (Škola za odgoj i obrazovanje), Dino Tognon (Tehnička škola), Leana Buršić (Ekonomska škola), Karin Šćulac (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu), Chiara Peruško (Gimnazija Pula) i David Kostić (Privatna škola Juraj Dobrila). Uz Puljane, najuspješniji su maturanti Lea Mandić iz Medulina (Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna), Monika Popović iz Poreča (Glazbena škola Ivan Matetić Ronjgov), Nikolina Marjanović iz Vodnjana (Strukovna škola Pula), Martina Jurišić iz Pamića (Medicinska škola Pula) i Vita Božac iz Marčane (Dante Alighieri).

„Drago mi je što imamo ovu tradiciju gdje na simboličan način odajemo priznanje najboljim maturantima svih srednjih škola u Puli. Pred vama je novo razdoblje studiranja ili možda rada, a gradska će uprava i dalje mnogo pažnje posvetiti društvenom životu svih sugrađana. Tu se prvenstveno misli na naš Upravni odjel za društvene djelatnosti koji na raspolaganju ima skoro najviše proračunskih sredstava Grada Pule. U to spadaju naše predškolske ustanove, školarci, ulaganja u sport, kulturu, civilno društvo, odnosno u sve ono što čini život jednoga grada, a kako bi u konačnici i svi naši učenici, studenti imali mogućnost kvalitetnog življenja u našem gradu”, naglasio je Miletić te podsjetio da se Hrvatska danas suočava s iznimnim problemima demografije, dok s druge strane Istra i Pula imaju pozitivne trendove kad se govori o broju stanovnika. Posebno zadovoljstvo iskazao je značajnim poboljšanjem studentskog standarda u posljednjih nekoliko godina, a koji su mnogo kvalitetniji u odnosu na studentske dane, kad je, kaže Miletić, i sam studirao.

„Biti najbolji znači da si na vrhu. Doći na vrh nije lako, a ostati na vrhu možda još i teže, stoga je pred vama još mnogo novih znanja, lijepih trenutaka, a gradska će se uprava uvijek truditi činiti sve što je njezinoj mogućnosti da vam priušti i omogući što ugodniji život u tritisućljetnoj Puli”, zaključio je Miletić.

Predstavnik pulskih ravnatelja srednjih škola Davor Kliman kazao je kako se u Puli školuju nositelji istarskoga i pulskoga razvoja. „Drago mi je što će mnogi ostati u Puli i ovdje studirati. Zajedničkom sinergijom razvijamo se dalje i veliko hvala Gradu Puli, gradonačelniku i kolegama koji su svoj život utkali u škole i pružili znanje našima mladima kojima želim mnogo uspjeha u daljnjem životu” kazao je Kliman te je u ime Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, čiji je ujedno ravnatelj, uručio gradonačelniku sliku Arene, rad učenice škole. U znak zahvale na uspjehu gradonačelnik je maturantima uručio prigodne poklone. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr ]