Zanimljivosti
OŠ MATE LOVRAKA, KUTINA
Završnom priredbom proslavili 229. rođendan
objavljeno: 21. svibnja 2018.

Tim su povodom učenici i učitelji, u režiji profesorice Marije Roško Lenić, pripremili prigodan program, a mnogobrojna publika uživala je u recitalima i dramsko-scenskim prikazima djece sve dobi iz matične škole i pripadajućih područnih škola koji su sa svojim učiteljima pokazali koliko su zapravo dobri u glazbi, recitaciji, scenskim izražajima i kreativnosti općenito.

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika Sonja Repić i pročelnik UO za društvene djelatnosti Željko Tomičić.

 

Ravnateljica škole Vedrana Banda u svom je pozdravnom govoru podsjetila na rad najstarije škole u Kutini koju je svojedobno pohađao i jedan od najvećih hrvatskih dječjih pisaca Mato Lovrak. Pohvalila je rad učenika i učitelja koji tijekom cijele školske godine osnažuju i poboljšavaju kvalitetu rada škole te istaknula kako će škola, na kojoj je energetska obnova u tijeku, za svoju 230. obljetnicu biti u potpuno novom ruhu.

 

Školski bend osmaša odličnom se izvedbom evergreena „Cesarica”, „Ja sam za ples” i „Za dobra stara vremena” vrlo emotivno rastao od osnovne škole.

 

Pjevajući stihove „Za dobra stara vremena” učenice su dokazale ljubav svog razreda, a pomalo i tugu zbog rastanka koji slijedi. Razdoblje osnovne škole osmaša okrunilo je zajedništvo, sloga i prijateljstvo koje će, sasvim sigurno, ostati do kraja života.

 

Armando Debeljak, najmlađi bubnjar čiji je talent Kutina imala priliku upoznati, svojom je izvedbom oduševio sve prisutne.

 

Proslavu za Dan škole pratilo je mnogo uzvanika koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj svečani dan. [ IZ DRUGIH IZVORA | kutina.hr ]