Iz školskog svijeta
OŠ ŠIJANA
Osmislili edukativnu predstavu za mlade
objavljeno: 22. svibnja 2018.

… koju su u prostorijama Dječjeg centra Pula odigrali pred učenicima Osnovne škole Šijana.

Oduševljenje predstavom izrazila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, koja je predstavu pogledala s ostalim članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. „Forma predstave koja razvija dijalog među vršnjacima mnogo je učinkovitija od klasične forme, jer se djeca na ovaj način mogu poistovjetiti s problematikom kao i naći rješenje, odnosno lakše prigrliti upućenu im poruku”, naglasila je Puh Belci te dodala kako je ovo pravi put za stvaranje što zdravije i kvalitetnije sredine za rast i razvoj djece.

Riječ je o predstavi koja se izvodi u formi forum-kazališta te tako na drukčiji i proaktivniji način pristupa aktualnim temama i zornije prikazuje probleme s kojima se mladi danas susreću. Kroz scene forum-kazališta mlade se nastoji potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike. „Svrha je da zajedno promišljaju o temi te nakon rasprave ponude niz rješenja na pitanja i probleme otkrivene predstavom”, pojasnila je voditeljica DGV-a grada Pule Ileana Zahtila Blašković.

Predstava je dosad odigrana 11 puta, a namijenjena je učenicima sedmih i osmih razreda svih pulskih osnovnih škola. Glavne su uloge utjelovili sami članovi Dječjega gradskog vijeća, pod čijom je i palicom predstava nastala. Cjelokupni projekt realiziran je uz potporu Grada Pule i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr ]