Zanimljivosti
OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA
Predstavljeni rezultati projekta „OŠ’ sa STILOM”
objavljeno: 22. svibnja 2018.

… te ravnopravno uključivanje ranjivih društvenih skupina u vršnjačke aktivnosti. Nakon dvodnevnih radionica, danas je održana završna svečanost – izložba i modna revija na kojoj su predstavljeni rezultati rada.

U aktivnosti projekta, kao polaznici radionica, bili su uključeni učenici osmih razreda i učenici s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa iz Požege, dok su same radionice provodili učenici Obrtničke škole smjera modni tehničar i krojač uz nadzor i upute profesora Obrtničke škole. Nakon dvodnevnih radionica modnog crteža, kreiranja modela te izrade tkanih predmeta, danas je u Obrtničkom domu u Požegi održana Izložba radova i modna revija na kojoj su predstavljeni rezultati rada.

„Ovaj je projekt nastao u suradnji s Centrom za kulturne djelatnosti iz Zagreba, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Htjeli smo projektom pokazati da je inkluzija važan dio naše stvarnosti i zajednice, a također smo htjeli osnažiti osmaše koji su sad na prekretnici kad trebaju kročiti u svijet srednjih škola kako bi stekli nova prijateljstva i nove spoznaje o mogućnostima daljnjeg obrazovanja”, rekla je koordinatorica projekta, nastavnica strukovnih predmeta u Obrtničkoj školi Katarina BAJT.

Aktivnostima ovog projekta Obrtnička škola Požega – smjer tekstil –u završnim razredima osnovnih škola želi jačati ugled i privlačnost strukovnog obrazovanja kao poželjnog odabira karijere, naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Iva ŠNAJDER.

„Inkluzija je dio našeg života u Obrtničkoj školi. U naše programe upisujemo i djecu iz posebnih odjeljenja, a svrha je ovog projekta, između ostalog, prelazak iz osnovne školu u srednju učiniti manje stresnim. Posebno sam ponosna što je tekstil struka u našoj školi, koja je već četvrtu godinu po rezultatima u vrhu u državi, krenula i s volonterskim djelovanjem kako bi svoju izvrsnost približili i drugima. Nadam se kako će se ovakvi projekti nastaviti, jer smo otvoreni za suradnju sa svima. Upravo inkluzija govori kako imamo samo jedan svijet, a bogatstvo je u različitosti koje svijet čine lijepim”, rekla je ravnateljica Šnajder, a svoje zadovoljstvo uspješnim projektom izrazila je i ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija SABLJAK. Prigodnim je riječima učenike, njihove profesore i nastavnike u ime gradonačelnika Požege pozdravio njegov zamjenik Ferdinand TROHA, koji je otvorio reviju i izložbu.

„Drago mi je svjedočiti inkluziji i pravim rezultatima te nastojanjima da naše škole budu u samom vrhu u Hrvatskoj po mnogo čemu, pa tako i u ovom segmentu. Posebno mi je drago što ste odlučili i ovaj hvale vrijedan izvannastavni sadržaj približiti javnosti”, rekao je zamjenik gradonačelnika Troha. [ IZ DRUGIH MEDIJA | slavonski.hr ]