Zanimljivosti
OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD
VIDEO | Učenici objasnili zašto je dobro biti frizer, stolar, pekar
objavljeno: 23. svibnja 2018.

U suradnji sa strukovnim nastavnicima i sadašnjim učenicima, najboljim predstavnicima svoje buduće struke, snimili su promotivni spot u kojemu pokazuju zašto su njihova zanimanja profesije budućnosti.

Ines KOLESARIĆ, frizerka koja trenutačno pohađa drugi razred Obrtničke škole, predstavila je frizerski praktikum.

– Preporučujem svima koji vole raditi nešto s kosom neka upišu ovu školu. Uistinu nije teška, a u njoj ćete raditi mnogo zanimljivih stvari. Odmalena sam željela biti frizerka, a trenutačno su mi najdraže radnje bojanje cijele kose ili izrada pramenova. Osim u praktikumu, dio prakse odrađujem i u Frizerskom salonu Majk kod majstora frizera – kazala je simpatična Ines.

Keramičarske je razrede predstavio Pavo JURIĆ, koji je pod stručnim vodstvom mentorice Luce STANIĆ na ovogodišnjem državnom natjecanju u keramičarskim radovima osvojio drugo mjesto u konkurenciji deset graditeljskih škola.

Magdalena DROPULJA, krojačica i maturantica koja je ove godine također kući odnijela nagradu za drugo mjesto na državnom natjecanju, imala je samo riječi hvale za svoje zanimanje.

– Trenutno dovršavamo šivanje kostima za norijadu, a šivat ćemo si i haljine za reviju. Volimo praksu i šivanje. U razredu nas je četrnaest – kazala je u promotivnom spotu svoje škole Magdalena.

Kako su učenici predstavili ostala zanimanja Obrtničke škole, poput konobara, kozmetičara, krojača, kuhara, montera suhe gradnje, pedikera, pekara, stolara i tapetara, možete pogledati u videu u kojemu su vidljivi i moderni, dobro opremljeni, školski praktikumi u kojima učenici svakodnevno uče od pravih majstora i usavršavaju svoj zanat. [ IZ DRUGIH IZVORA | sbplus.hr ]