Zanimljivosti
X. GIMNAZIJA „IVAN SUPEK”, ZAGREB
Konferencija „Interkulturalna i kreativna škola”
objavljeno: 23. svibnja 2018.

… u okviru programa Erasmus+, koji je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije te financira Europska komisija.

Za ovu je školsku godinu X. gimnaziji „Ivan Supek” odobren projekt Erasmus+ TIDE u okviru kojeg je 13 profesora bilo na raznim usavršavanjima diljem Europe.

  • Glavni je cilj projekta poticanje međukulturnosti, inkluzivnosti i kreativnog ozračja u kojem se prihvaćaju svi oblici različitosti te stvaranje ozračja u kojem učenici vole učiti, a nastavnici vole poučavati.

Nastavnici škole, sudionici projekta, predstavit će sadržaje koje su usvojili tijekom mobilnosti. Na konferenciji će izlagati i profesor fizike Ivica Puljak s FESB-a Split te Eli Pjaca Plavšić i Višnja Pavlović iz Foruma za slobodu odgoja.

Kako bismo s kolegama iz drugih škola podijelili ono što smo naučili, odlučili smo organizirati konferenciju u našoj školi. Konferencija je jednodnevna i održat će se 25. svibnja 2018. godine.

Namijenjena je učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Prijave se obavljaju putem sustava ettaedu: http://ettaedu.azoo.hr/Login.aspx

X. gimnazija „Ivan Supek” jedna je od najvećih gimnazija u Hrvatskoj. U ovoj se školskoj godini u njoj obrazuje oko 1100 učenika i radi 116 zaposlenika, od čega 90 profesora. Trudimo se biti ŠKOLA PO MJERI UČENIKA. Za nas je to škola koja pruža stjecanje širokog općeg obrazovanja te razvijanje vlastitih sposobnosti, kompetencija i vrijednosti uza zadovoljavanje osobnih interesa.

………………

Osoba zadužena za kontakt u Školi, vezano za Konferenciju, psihologinja je Marija Roth, mareroth@yahoo.com.

X. gimnazija „Ivan Supek”, Klaićeva 7, Zagreb, www.deseta-gimnazija.hr