Zanimljivosti
OŠ LJUDEVITA MODECA, KRIŽEVCI
Magdaleni Kranjčić zlatna medalja iz engleskog jezika u Italiji
objavljeno: 24. svibnja 2018.

… iz engleskog jezika u Italiji osvojila zlatnu medalju.

Magdalena je stigla u pratnji mentora Zorana LONČARIĆA, a nagradu je osvojila kao polaznica Škole za strane jezike NIKA.

Važno je istaknuti da je ova uspješna Križevčanka veliki uspjeh postigla u najbrojnijoj kategoriji natjecatelja – bilo ih je oko 8500.

– Ovaj je uspjeh protkan marljivim i predanim radom te sam siguran da je tek prvi u nizu. Baš si nam na ponos, cijelom gradu i čitavoj zajednici. Tvoj je uspjeh primjer onoga što i sami želimo poručiti široj zajednici, a to je da se ulaganje u znanje i obrazovanje jedino dugoročno isplati. Pohvale ovim putem i tvojem mentoru koji već 25 godina predano radi i tako dodatno oplemenjuje društvenu zajednicu – poručio je gradonačelnik Rajn.

Tom je prilikom Magdalena Kranjčić iskazala sreću i ponos postignutim prvim mjestom.

– Italija je lijepa, mnogo sam toga vidjela. Bilo je mnogo turista i baš je bila gužva, ali to je sve odlično. Imala sam prilike upoznati mnogo djece tako da sam se s nekima i sprijateljila, a isto tako pričali smo na engleskom jeziku pa sam imala prilike dodatno vježbati jezik – kazala je M. Kranjčić. Engleski aktivno uči od šeste godine, a osim toga uči i talijanski te njemački.

Mentor Zoran Lončarić istaknuo je kako je ova godina, što se tiče broja zemalja, bila zapravo najbrojnija, bilo ih je 27. Učenici su bili raspoređeni po kategorijama odnosno po godinama.

– Počeli smo se pripremati već početkom školske godine. No posljednjih mjesec dana zaista smo se intenzivno pripremali, Magdalena je svaki dan dolazila u školu, pokazivala velik interes, tražila zadatke za rješavanje – kazao je mentor Lončarić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | epodravina.hr ]