Zanimljivosti
STRUKOVNA ŠKOLA PULA
Maturanti se odazvali akciji udruge „Facebook Puljani humanitarci”
objavljeno: 24. svibnja 2018.

Povodom ovog čina školu su posjetili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, ravnatelj Biskupijskoga Caritasa Željko Zec, Jelena Rupčić iz Crvenoga križa Pula i Slađana Božac uime FB humanitaraca.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je učenicima na uspješno završenom srednjem školovanju, na odluci da se proveseli, ali i da se razveseli najpotrebnije. Poželjela im je sve najbolje u daljnjem životu i da uvijek budu humani i pomažu jedni drugima. Pohvalila je školu , ravnatelja i profesore koji su prihvatili ovaj način suradnje i odgoja djece.

Željko Zec rekao je da je ovaj čin primjer da na mladima svijet ostaje, da će i sami biti ponosni jednog dana kad ovaj primjer budu pričali svojoj djeci i poželio im je sve najbolje.

Jelena Rupčić iz Crvenoga križa zahvalila je svima na pomoći i donaciji, poželjela im je lijep provod i pozvala da nastave sa svojim humanim djelima.

Uime FB humanitaraca Slađana Božac je rekla kako uvijek izmame suze, jer su divni, neiskvareni i žele sudjelovati i pomagati drugima.

„Ostanite uvijek ovakvi, sačuvajte dijete u sebi, ne dajte da vas život promijeni”, dodala je Božac, koja ujedno dvaput godišnje predaje u Školi upravo o socijalnoj temi. Inače predaje u Tehničkoj, Strukovnoj, Industrijskoj i Umjetničkoj školi sat o humanosti i dobrobiti volontiranja, a maturantima predaje sat o Norijadi.

U akciju doniranja hrane Crvenome križu ove su se godine uključile Medicinska škola i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Ova je akcija pokrenuta prije četiri godine i dobro je prihvaćena među školama.

Maturanti su se na najljepši mogući način oprostili od škole i iskazali spremnost da pomognu onima kojima je to najpotrebnije te poručili ostalim maturantima i školama da se malim stvarima čine velika djela. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr ]