Iz školskog svijeta
UMJETNIČKA ŠKOLA LUKE SORKOČEVIĆA, DUBROVNIK
COPPELIA Romantična priča ispričana baletnim koracima učenika
objavljeno: 24. svibnja 2018.

Naime, učenici Baletnog udjela UŠLS-a premijerno će 26. svibnja u 20 sati na velikoj sceni dubrovačkog teatra izvesti priču o mladiću Franzu i lutki Coppeliji. Autorski tim (koreografija i režija) ove koprodukcije čine Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković.

Ravnatelji KMD-a Ante Vlahinić istaknuo je dugogodišnju suradnju između dvije ustanove te naveo kako se ovim projektom ona osnažuje i produbljuje. Ni Slobodan Begić, ravnatelj Umjetničke škole, nije krio oduševljenje ovom suradnjom. Naglasio je da učenici Baletnog odjela UŠLS-a sigurno imaju što pokazati dubrovačkoj publici. Čestitao je mentoricama i učenicama te zahvalio svima na realizaciji ovog projekta.

Japunčić je navela kako je njezina želja i želja njezinih kolegica približiti klasični balet dubrovačkoj publici. Dodala je kako upravo KMD ima sve uvjete za to. Njezine suradnice, Galioullina, Pavleković, Prkačin i Vuković, otkrile su kako u predstavi sudjeluje 70-ak djece te da su koreografiju prilagodile dječjoj dobi. U probama je sudjelovao i Edi Jertec (doktor Coppelius) koji je izrazio svoje zadovoljstvo radom na projektu te poručio kako bi unutar UŠLS-a volio vidjeti i odjel za glumu. Također, srž je predstave i mladi te jedini baletan u skupini – Orlando Bratičević, koji će, naravno, igrati ulogu Franza. 

Scenografkinja je Anamarija Obradović, kostimografkinja Renata Sekulović, prilagodbu glazbe priredio je Viktor Lenert, dizajn svjetla Silvio Giron, narator je Sebastijan Vukosavić, a inspicijentica Anita Bubalo.
Reprizna izvedba predstave na rasporedu je 27. svibnja u 20 sati. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ]