Zanimljivosti
GRADITELJSKO-GEODETSKA TEHNIČKA ŠKOLA, SPLIT
Oduševila izložba maturantskih radova
objavljeno: 30. svibnja 2018.

Učenike i profesore ugostili su predsjednik DAS-a Dragan Žuvela, članica Predsjedništva arhitektica urbanistica Jelena Borota te arhitekti iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanić Ivan Jurić i Luka Mužinić, koji su i sami bili učenici Graditeljsko-geodetske tehničke škole. Uz ravnatelja Filipa Relju, bili su prisutni i profesori Danijela Melić, Nada Stipaničev, Radojka Klarić, Katarina Fenrich, Ante Lalić, Marko Klarić, Vanja Perišin Ćorić i Ana Ujević. 

Učenici koji su izlagali i predstavili svoje radove jesu Josip Botica, Tin Tičinović, Vanja Huljev, Martina Jakšić, Petra Medak, Domagoj Barun, Antea Flegar, Božena Jurko, Marino Ferić, Roko Matijević, Flora Tuta, Marijan Brnić, Vinko Rudić i Dora Dujmović.
Arhitekti su bili oduševljeni izloženim radovima uz riječi hvale za projektantsko umijeće učenika, koje je na visokoj razini univerzalno gledajući, a kamoli uzevši u obzir njihovu dob. Učenici su se, dodajmo, vrlo dobro snašli u prezentaciji svojih radova, što im je naglašeno kao vrlo važan alat u budućim karijerama.

Na kraju je predsjednik DAS-a učenicima podijelio knjižice Apolitika, dokumenta arhitektonskih politika na nacionalnoj razini koji sadrži nacionalne smjernice za vrsnoću i kulturu građenja te ga podržavaju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Savjet za prostorno uređenje Republike Hrvatske, Hrvatska komora arhitekata te Udruženje hrvatskih arhitekata. 

Idejno je bilo zamišljeno da se dodijeli posebna nagrada najboljem radu, ali su gosti kritičari zaključili da je kvaliteta radova svih učenika toliko visoka da je vrlo teško odvojiti poseban rad, što je veliki kompliment i učenicima i profesorima Graditeljsko-geodetske tehničke škole, koji su ih do te razine i doveli.

Također je naglašeno i koliku prednost stečenim znanjem učenici te škole dobivaju za daljnje školovanje, bez obzira na to za koji se smjer u graditeljskoj struci odluče. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dalmatinskiportal.hr ]