Zanimljivosti
GOSPODARSKA ŠKOLA, ČAKOVEC
Već pet godina održavaju Dan otvorenih vrata
objavljeno: 29. svibnja 2018.

Strukovni nastavnici bili su uključeni u provođenje radionica, a oni koji nisu vodili radionice bili su zaduženi za vođenje učenika, gostiju po školi i davanju potrebnih informacija.

Prema riječima Renata Vinka, ravnatelja Gospodarske škole Čakovec, ovakvo približavanje javnosti provode već petu godinu. Provode se posebne radionice na kojim učenici pod vodstvom svojih učitelja pokazuju što su naučili tijekom godine odnosno školovanja.

– Naš je zadatak ovim oblikom prezentacije svoje djelatnosti uključiti učenike završnih razreda osnovnih škola u naše radionice. Nije bitan sastav radionica već da osnovci dođu nama i nije bitno jesu li zainteresirani za pojedino zvanje nego da iskušaju svoje sposobnosti i kreativnost – ističe ravnatelj.

Tijekom poslijepodneva školom je prošlo više stotina učenika prigradskih škola, njihovih učitelja, a došli su ovamo i neki roditelji. Mogli su vidjeti  kako se postaje poljoprivredni gospodarstvenik, cvjećar, agrotehničar, vozač motornog vozila, vrtlar, pismoslikar, krojač, obućar, frizer, kozmetičar, pediker, pomoćni krojač i pomoćni cvjećar. S informacijama o svakome zvanju bio je tiskan i prigodni letak.

Uvodno se okupljenima u školskom holu obratio Renato Vinko, a potom je izveden dojmljiv program učenika škole s naglaskom na modne kreacije, u sklopu čega je izvedena modna revija, a što je ovom danu dalo posebnu draž. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr  ]