Iz školskog svijeta
JASTREBARSKO
Ljetna igraonica 2018.
objavljeno: 4. lipnja 2018.

Projekt se održava 16. godinu zaredom, a sve radi što kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena djece tijekom ljetnih praznika sadržajima sportskoga i društvenoga karaktera. Projekt je namijenjen djeci i mladima od starije predškolske do srednjoškolske dobi.

Za srednjoškolce je osmišljen sustav turnira, dok se za predškolce i osnovnoškolce projekt provodi kroz radionice i škole, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od četiri do deset dana po svakoj aktivnosti. Iz tog se razloga u provođenje projekta uz Društvo Naša djeca Jastrebarsko uključilo mnogo partnera – većina sportskih klubova i udruga iz Jastrebarskoga, koji u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu kojom također žele pridobiti mlade za aktivno treniranje u pojedinom klubu. Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše obrazovne ustanove: Osnovna škola „Ljubo Babić”, Srednja škola Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko i Dječji vrtić „Radost”.

Aktivnosti koje se provode kroz projekt Ljetne igraonice jesu: bajkaonica, Fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola jahanja, škola karatea, škola košarke, škola mažoret-plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja i turnir u malom nogometu. Ove godine imamo ukupno 28 aktivnosti za koje se djeca mogu opredijeliti, što je najviše dosad, a nove su aktivnosti od ove godine bajkaonica za predškolski dob te za osnovnoškolce Fun-tastic English, škola folklora, škola penjanja na umjetnu stijenu i ponovno smo priključili školu rukometa te školu košarke.

Dodatna kvaliteta projekta očituje se u kadru, tj. voditeljima koji rade s djecom na svim aktivnostima, a to su većinom profesori fizičke kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta te učitelji i profesori raznih predmeta osnovne i srednje škole.

  • Sve se aktivnosti provode od 11. lipnja do 13. srpnja u Jastrebarskom, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine.

Škola plivanja provodi se u dva segmenta: obuka neplivača u kojem je svrha pripremiti polaznike za siguran boravak u vodi te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja, i škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje mogućih pogrešaka kod već naučenih tehnika. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr  ]