JASTREBARSKO

Ljetna igraonica 2018.

ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

Grad Jastrebarsko i udruga Društvo Naša djeca Jastrebarsko organizatori su projekta Ljetna igraonica 2018. koji se provodi tijekom prvog dijela ljetnih školskih praznika.

Ljetna igraonica 2018.

Projekt se održava 16. godinu zaredom, a sve radi što kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena djece tijekom ljetnih praznika sadržajima sportskoga i društvenoga karaktera. Projekt je namijenjen djeci i mladima od starije predškolske do srednjoškolske dobi.

Za srednjoškolce je osmišljen sustav turnira, dok se za predškolce i osnovnoškolce projekt provodi kroz radionice i škole, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od četiri do deset dana po svakoj aktivnosti. Iz tog se razloga u provođenje projekta uz Društvo Naša djeca Jastrebarsko uključilo mnogo partnera – većina sportskih klubova i udruga iz Jastrebarskoga, koji u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu kojom također žele pridobiti mlade za aktivno treniranje u pojedinom klubu. Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše obrazovne ustanove: Osnovna škola „Ljubo Babić”, Srednja škola Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko i Dječji vrtić „Radost”.

Aktivnosti koje se provode kroz projekt Ljetne igraonice jesu: bajkaonica, Fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola jahanja, škola karatea, škola košarke, škola mažoret-plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja i turnir u malom nogometu. Ove godine imamo ukupno 28 aktivnosti za koje se djeca mogu opredijeliti, što je najviše dosad, a nove su aktivnosti od ove godine bajkaonica za predškolski dob te za osnovnoškolce Fun-tastic English, škola folklora, škola penjanja na umjetnu stijenu i ponovno smo priključili školu rukometa te školu košarke.

Dodatna kvaliteta projekta očituje se u kadru, tj. voditeljima koji rade s djecom na svim aktivnostima, a to su većinom profesori fizičke kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta te učitelji i profesori raznih predmeta osnovne i srednje škole.

  • Sve se aktivnosti provode od 11. lipnja do 13. srpnja u Jastrebarskom, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine.

Škola plivanja provodi se u dva segmenta: obuka neplivača u kojem je svrha pripremiti polaznike za siguran boravak u vodi te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja, i škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje mogućih pogrešaka kod već naučenih tehnika. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr  ]

 

Ključne riječi

Vezani članci
Školski portal: Ljetna igraonica u punom zamahu

Ljetna igraonica u punom zamahu

„Uz već uhodane aktivnosti, ove smo godine djeci ponudili i…

Školski portal: Prigodno druženje s jaskanskim nagrađenim učenicima

Prigodno druženje s jaskanskim nagrađenim učenicima

Učenici Glazbene i Osnovne škole Jastrebarsko, pod stručnim vodstvom svojih…

Školski portal: Oduševljeni idejnim rješenjima budućega skejterskog parka

Oduševljeni idejnim rješenjima budućega skejterskog parka

Male Jaskanke i Jaskanci ovaj su put imali prilike vidjeti…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…