Zanimljivosti
OŠ PETRA PRERADOVIĆA, ZADAR
Puni dojmova s putovanja u Austriju
objavljeno: 4. lipnja 2018.

… i razvijanje jezičnih i komunikacijskih kompetencija u aktualnom kontekstu.

Učenici su prvi dan posjetili Ljubljanu, a potom Minimundus, muzej na otvorenome u blizini glavnoga grada Koruške, Klagenfurta.

U Minimundusu imali su prilike vidjeti više od 150 replika poznatih građevina iz cijelog svijeta. Posjet Minimundusu – svijetu u malome bio je za učenike poseban doživljaj.

Nakon obilaska Minimundusa uputili su se u hostel smješten na zapadnoj obali obližnjeg jezera (Wöhrtersee – Vrbsko jezero), u Veldenu. Velden je pomalo tipično elitno odredište kakvo se može vidjeti uz obalu mnogih svjetskih jezera. Besprijekorno uređeno i puno palača s lijepim pročeljima privlači brojne goste te je Velden odličan odabir za kratki izlet kakav su imali naši učenici. 

Nakon večere, učiteljice stranih jezika koje su ih pratile na putovanju, Sanja Strika i Nediljka Nekić, organizirale su šetnju uz jezero za učenike koji su željeli vidjeti kako jezero izgleda u suton.

Drugi dan, nakon doručka, učenici su otišli u kratak posjet Klagenfurtu. Organizirana je šetnja središtem grada i upoznavanje s legendama vezanima za grad. Nakon upoznavanja Klagenfurta, uputili su se prema Grazu te se divili ljepotama grada na Muri s prekrasnog Schlossberga. [ IZ DRUGIH MEDIJA | ezadar.rtl.hr ]