Zanimljivosti
OŠ TURANJ, KARLOVAC
OŠ Turanj i OŠ Vukovar potpisale sporazum o suradnji
objavljeno: 5. lipnja 2018.

– Sporazumom škole koje su se početkom školske godine 1991./1992. našle na prvim crtama obrane od velikosrpske agresije na hrvatsku državu i koje su dijelile sličnu sudbinu u prvim godinama moderne hrvatske države, težit će uspostavi suradnje na nizu područja. Bit će to na području obrazovanja, prijateljstva, kulture, sporta, očuvanja povijesno-kulturne baštine, razvoja nacionalne kulture i posebno promicanja tekovina Domovinskog rata. Ideja o suradnji razvila se u studenome ove školske godine, kad sam sa svojim osmašima, učenicima i nastavnicima, u sklopu terenske nastave posjetila Vukovar – rekla je ravnateljica Osnovne škole Turanj Snježana Žunac.
– Na inicijativu ravnateljice turanjske škole dogovorili smo se o potpisivanju ovakvog sporazuma koji će biti temelj za daljnju suradnju te će nam ta ratna priča koja nas povezuje biti početna stvar, ali ne i jedina u čemu ćemo surađivati. Škole pružaju mnogo mogućnosti, veselimo se suradnji, zahvaljujemo vam što ste nas ugostili i bit ćete nam dragi gosti u Vukovaru – poručila je ravnateljica Osnovne škole Mitnica iz Vukovara Dubravka Lemac.
Potpisivanju sporazuma između dviju škola prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija. Prije potpisivanja sporazuma, u gradskoj upravi održan je radni sastanak s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i njegovim suradnicima, gdje se razgovaralo o budućoj suradnji dvaju gradova na različitim poljima. U ime Grada Karlovca sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić, pročelnici Vlatko Kovačić i Snježana Turalija.
– Mislim da je ovo prvi korak u suradnji naših gradova, jer nam je suradnja škola i razmjena djece svima glavni cilj te predstavlja našu budućnost. Vjerujem da će ovo biti kvalitetna suradnja – naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. [ IZ DRUGIH IZVORA | karlovac.hr  ]