OŠ TURANJ, KARLOVAC

OŠ Turanj i OŠ Vukovar potpisale sporazum o suradnji

utorak, 5. lipnja 2018.

Osnovne škole Turanj iz Karlovca i Mitnica iz Vukovara sada povezuje sporazum o suradnji. Potpisale su ga ravnateljice Snježana Žunac i Dubravka Lemac.

OŠ Turanj i OŠ Vukovar potpisale sporazum o suradnji

– Sporazumom škole koje su se početkom školske godine 1991./1992. našle na prvim crtama obrane od velikosrpske agresije na hrvatsku državu i koje su dijelile sličnu sudbinu u prvim godinama moderne hrvatske države, težit će uspostavi suradnje na nizu područja. Bit će to na području obrazovanja, prijateljstva, kulture, sporta, očuvanja povijesno-kulturne baštine, razvoja nacionalne kulture i posebno promicanja tekovina Domovinskog rata. Ideja o suradnji razvila se u studenome ove školske godine, kad sam sa svojim osmašima, učenicima i nastavnicima, u sklopu terenske nastave posjetila Vukovar – rekla je ravnateljica Osnovne škole Turanj Snježana Žunac.
– Na inicijativu ravnateljice turanjske škole dogovorili smo se o potpisivanju ovakvog sporazuma koji će biti temelj za daljnju suradnju te će nam ta ratna priča koja nas povezuje biti početna stvar, ali ne i jedina u čemu ćemo surađivati. Škole pružaju mnogo mogućnosti, veselimo se suradnji, zahvaljujemo vam što ste nas ugostili i bit ćete nam dragi gosti u Vukovaru – poručila je ravnateljica Osnovne škole Mitnica iz Vukovara Dubravka Lemac.
Potpisivanju sporazuma između dviju škola prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija. Prije potpisivanja sporazuma, u gradskoj upravi održan je radni sastanak s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i njegovim suradnicima, gdje se razgovaralo o budućoj suradnji dvaju gradova na različitim poljima. U ime Grada Karlovca sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić, pročelnici Vlatko Kovačić i Snježana Turalija.
– Mislim da je ovo prvi korak u suradnji naših gradova, jer nam je suradnja škola i razmjena djece svima glavni cilj te predstavlja našu budućnost. Vjerujem da će ovo biti kvalitetna suradnja – naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. [ IZ DRUGIH IZVORA | karlovac.hr  ]

Vezani članci
Školski portal: 'Pametni grad Vukovar' zlata vrijedan

'Pametni grad Vukovar' zlata vrijedan

Vukovarski gimnazijalci sudjelovali su na najvećoj izložbi inovacija mladih u…

Školski portal: Za projekt „Pametni grad” stižu nova priznanja i nagrade

Za projekt „Pametni grad” stižu nova priznanja i nagrade

Plasmanom u veliko finale za deset najboljih projekata iz cijele…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: „Odrastajući u digitalno doba”

„Odrastajući u digitalno doba”

… i ostvario pravo na financijsku…

Školski portal: Učinkoviti plan lekcije

Učinkoviti plan lekcije

Zvuči li vam ovo poznato? Joj,…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…