Zanimljivosti
PŠ RUPOTINA, OŠ DON LOVRE KATIĆA, SOLIN
Priča o nastanku slikovnice Različito ista Andrea
objavljeno: 5. lipnja 2018.

Učenici će prepoznavati i razumjeti vlastite osjećaje i osjećaje drugih, unaprijediti mišljenje i ponašanje te prepoznavati dobre stvari i znati ih cijeniti.

Projekt se realizira kroz satove razrednika provođenjem ciljanih radionica, među kojima su: Abeceda osjećaja, Dan zahvalnosti, Otkrij svoj element itd.

Projekt obuhvaća i gledanje filmova s tematikom pozitivne psihologije, večeri zahvalnosti s roditeljima, vođenje dnevnika dobrih stvari kao i sudjelovanje na natječaju „Oboji svijet bojama tolerancije”, koji već šest godina organizira Forum za slobodu odgoja za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Natječaj je okončan u studenome 2017. godine i učenici 2. r PŠ Rupotina, OŠ don Lovre Katića iz Solina osvojili su nagradu u kategoriji Oboji svijet riječju.

Što misle o toleranciji i nenasilju učenici su ispričali u svojoj slikovnici Različito isto Andrea. Andrea je ribica koja je nesretno dospjela u njoj nepoznat svijet i naišla na nerazumijevanje i odbacivanje. Izgubila je samopouzdanje i počela se osjećati manje vrijednom. Onako kako to znaju samo djeca, završetak priče dobio je preokret i to onaj najljepši – ribica je pronašla prijatelje i naučila da RAZLIČITO NIJE MANJE VRIJEDNO. 

………….

dipl. učiteljica Paula MUNJIZA | PŠ RUPOTINA, OŠ don Lovre Katića, Solin