Zanimljivosti
OŠ ANTE STARČEVIĆ, REŠETARI
Loživo ulje zamijenit će zemni plin, 73 posto uštede
objavljeno: 7. lipnja 2018.

Ugovor s izvođačem radova tvrtkom L Projekt d.o.o. iz Jakšića potpisao je župan Danijel Marušić uz nazočnost načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batala i resorne pročelnice Anice Vukašinović.

Energetska obnova vrijedna 2,22 milijuna kuna trajat će četiri mjeseca, a obuhvaća izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice, odnosno zidova, stropova krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. Također, u sklopu energetske obnove bit će prilagođena postojeća kotlovnica, a loživo ulje koje je do sada koristila zamijenit će zemni plin. Stručni nadzor radova provodit će tvrtka SB Invest d.o.o. iz Slavonskog Broda, a nakon završetka energetske obnove škola će uštedjeti čak 73 posto toplinske energije.

Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, održan je prigodni program u sportskoj dvorani škole u sklopu kojeg su učenici pokazali svoja umijeća u plesu, pjesmi i literarnom stvaralaštvu, ali i očuvanju tradicijskih običaja i kulture.

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova energetske obnove na školama koje Brodsko-posavska županija provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je, do kraja ovoga tjedna, najavio potpisivanje ugovora s izvođačima radova na preostalim školama koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova namijenjenih promicanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj Tihomir Batalo u obraćanju medijima izjavio je kako je ovo najljepši poklon koji je škola mogla dobiti uz 187. obljetnicu postojanja i 70. obljetnicu ustanove te je siguran kako će poboljšanje školskih uvjeta pridonijeti zaustavljanju negativnog trenda upisa sve manje učenika.

Čestitajući djelatnicima i učenicima Dan škole, načelnik Općine Zlatko Aga rekao je kako je s velikim zadovoljstvom podržao projekt koji će se u sljedećem razdoblju provoditi u Rešetarima, staroj školi s dugom tradicijom. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sbplus.hr ]