Zanimljivosti
OSNOVNA ŠKOLA KAŠTANJER
Zelena zastava, sada je to status međunarodne ekoškole
objavljeno: 7. lipnja 2018.

Ravnateljica Nada Crnković naglasila je kako se u školi mnogo radi na ljudskim odnosima, osviještenosti, ekološkom djelovanju i poticanju učenika na brigu o okolišu. Navela je projekte koje škola provodi, a neki od njih su skupljanje starih baterija, akcija Zelena čistka, recikliranje u školi i mnoge druge.

Pozdravila je zamjenicu gradonačelnika, kumu projekta, kako je navela, te zahvalila što je Grad Pula prepoznao i podržao školu u djelovanju.

Višegodišnje ekološke aktivnosti u školi kao i ovogodišnji projekt s temom Otpad pridonijeli su ulasku OŠ Kaštanjer u udruženje međunarodnih ekoškola. U Zagrebu su toj dodjeli prisustvovale ravnateljica Nada Crnković te dvije koordinatorice projekta Jelena Bugarski i Sanja Brenko.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci pohvalila je školu na aktivnostima koje provode, naglasila je kako je Gradu iznimno stalo do osposobljavanja mladih u zdravom društvu i uređenom okolišu.

„Bez obzira na ekocertifikat, vaš se trud vidi u svakom djeliću rada. Vaša funkcija nije samo obrazovna, već i odgojna. Učenici su još mladi, ali su građani koji će sutra sudjelovati u razvitku grada, stoga pružimo im najbolje, budimo odgovorni. Čestitam vam na uspjehu i certifikatu”, rekla je Puh Belci.

Irena Burba iz Zelene Istre srdačno je zahvalila svima na izvrsnim rezultatima i rekla kako su učenici već sad veleposlanici zdravog, uređenog okoliša. Svečanost se kasnije održavala uz recitacije i predstave učenika o smeću i održavanju okolišu te s ostalim edukativnim porukama. [ IZ DRUGIH MEDIJA | pula.hr ]