Zanimljivosti
60. ROĐENDAN OŠ „RETFALA”
Bivši i sadašnji učenici pjevali svojoj školi
objavljeno: 8. lipnja 2018.

…svojim bivšim učenicima, može pohvaliti u velikom broju. Dio je tih učenika uveličao proslavu Dana škole, nastupivši u utorak u koncertnom programu „Pjevajmo svojoj školi” u povodu obilježavanja 60. godišnjice retfalačke škole. U punoj dvorani Dječjega kazališta Branka Mihaljevića okupilo se tog poslijepodneva mnoštvo sadašnjih i nekadašnjih učenika i djelatnika škole. Prilika je to bila za susret te uživanje u glazbi.

OŠ „Retfala” danas je prepoznatljiv dio obrazovne sredine u Osijeku, to je škola uspješnih učenika, od kojih su mnogi danas poštovani i uvaženi građani – ugledni liječnici, odvjetnici, znanstvenici, umjetnici – ističe ravnateljica Blaženka Jelaš. Jedna je od njih i osječka nagrađivana glazbenica Mia Dimšić, koja je nastupila s pjesmama Do posljednjeg retka, Bezimeni i Život nije siv.

Oduvijek sam obožavala pjevati, ali kako sam se jako sramila nisam voljela pjevati u javnosti i učiteljice su me na to doslovno morale tjerati – kaže Mia, koja je posljednje dvije pjesme izvela sa zborom OŠ „Retfala”.

Kad sam došla u školu na sat glazbenoga da uvježbamo pjesme, bilo je jako veselo, uz mnogo potpisivanja i fotografiranja – rekla je Mia.

Još je jedna pjevačka nada iz OŠ „Retfala” i osmašica Tena Bogut. Već nastupa na domaćim i međunarodnim festivalima, a uskoro bi mogla snimiti i prvu pjesmu. Izvela je poznatu pjesmu Mama mia iz istoimenog mjuzikla te My favorite things iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi.

Čast mi je što nastupam na istoj pozornici s Mijom Dimšić, sigurno ću pamtiti ovaj dan – kaže Tena.

Dogradonačelnica Žana Gamoš u ime Grada Osijeka čestitala je Dan škole i poželjela još mnogo uspješnih godina u daljnjem radu svim učenicima i djelatnicima. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]