Zanimljivosti
OŠ NIKOLE TESLE, GRAČAC
Pobjednički suvenir Lička zviždaljka
objavljeno: 8. lipnja 2018.

… u nagradnom projektu „Ja, poduzetnik!” emisije Školski sat i HTV-a u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo (DZIV).
Mnogo pristiglih radova zadalo je velike muke tročlanom žiriju, u sastavu Tanja Milović (DZIV), Zvonimir Viduka (poduzetnik) i Mia Bogovac (dizajnerica).

  • Prvo je mjesto pripalo dvjema školama – OŠ Nikole Tesla iz Gračaca i OŠ Kneginec Gornji.

Učenici iz OŠ Nikole Tesle Matej Kovačević, Milica Keča, Antonio Tomić i Jelena Stanisavljević bili su presretni pobjedom i sudjelovanjem u pobjedničkoj emisiji.

Suvenir Lička zviždaljka oduševio je žiri, jer najviše odgovara pravilima natječaja i osim što u sebi ima velik potencijal počiva na socijalnom poduzetništvu, odnosno onome koje u prvi plan stavlja čovjeka.

Učenica Milica Keča dala je ideju, učenici Matej Kovačević i Antonio Tomić svojim su „zlatnim” rukama ideju proveli u djelo, a Jelena Stanisavljević pomogla je u promidžbi glagoljice. Učenici šestih razreda testirali su tržište i pružili povratnu informaciju o tome što kupci žele.

U takvoj sinergiji ideja ovih prekrasnih „malih” ljudi stvorio se suvenir za Cerovačke špilje, koji će naći put do svakog srca i proširiti glas o Lijepoj Našoj i svim njezinim ljepotama kao i o Cerovačkim špiljama. I dosad su ostavljale bez daha svojom ljepotom, iako ne uređenog okoliša, a posebno sad kad će se uz pomoć sredstava iz europskih fondova iz ružnog pačeta pretvoriti u prelijepog labuda – Centar izvrsnosti Cerovačke špilje. Na taj će način oživjeti cijelu općinu Gračac, koja je najveća općina u Hrvatskoj i ima mnogo potencijala koji samo čeka da bude otkriven. [ IZ DRUGIH MEDIJA | zadarski.hr ]