Školstvo u medijima
ZAŠTO BISTE SE TREBALI SLUŽITI DRUŠTVENIM MREŽAMA U OBRAZOVANJU
Interakcija, brža dostupnost i za pitanja i za odgovore…
objavljeno: 11. lipnja 2018.

Prema tome, učitelji, ako se pitate trebate li „otvoriti vrata” svoje učionice društvenim mrežama, evo četiri razloga zašto biste trebali početi već danas.

1) POVEĆAVAJU KOMUNIKACIJU

Društvene su mreže stvorene radi komunikacije, a postoji i nekoliko društvenih mreža koje su stvorene posebno u obrazovne svrhe. Takve aplikacije poboljšavaju komunikaciju među učenicima, ali i između učenika i nastavnika. Učenici se osjećaju ugodnije kad postavljaju pitanja online nego u prepunoj učionici. Društvene im mreže omogućavaju da se izraze i nauče više.

2) MANJE TRUDA ZA UČITELJE

Društvene mreže omogućuju učenicima da potraže pomoć svojih prijatelja što reducira vaše napore kao učitelja. Učenici mogu također oformiti skupinu za učenje, što ohrabruje interakciju među njima. Sve što kao edukator trebate činiti jest nadzirati učenje online.

3) INFORMACIJE

Učenici mogu dobiti informacije o najnovijim događanjima u samo nekoliko minuta provedenih na društvenoj mreži. Mogu pretraživati relevantne informacije i ubrzati svoje učenje. Sposobnost dobiti ključnu informaciju u pravome trenutku jedan je od najvažnijih razloga zbog kojih bi se društvenim mrežama trebalo koristiti u obrazovanju.

4) VIŠE FUNKCIJA KOJE UČENIKE UKLJUČUJU U UČENJE

Različite društvene mreže imaju različite alate koji će pomoći njihovim korisnicima. Ovi alati pomažu učenicima da lako nađu odgovarajuću temu. Jedan od najkorištenijih alata u zadnje vrijeme je „Hashtag” (#), on vas drži bliže relevantnoj temi koju tražite. Društvene mreže učenje čine zabavnijim, kako za učenike tako i za učitelje.

………………

NAPOMENA

  • The Teachers Digest – indijski online magazin namijenjen isključivo učiteljima.
  • Izvor: theteachersdigest.com