Zanimljivosti
SPLIT
Počela dogradnja OŠ Pujanke
objavljeno: 11. lipnja 2018.

… početak dogradnje glavnog objekta te škole, a riječ je o projektu vrijednom 25 milijuna kuna.

Iz Grada Splita su priopćili kako su se nagrađenim učenicima Ivici Vukadinoviću, Josipu Jurčević, Mariji Buljubašić, Mirni Ćurin i Marti Pranjić pridružili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin i ravnatelj škole Mate Glavinović, koji su zatrpali kapsulu.

Gradonačelnik je poručio kako se svi trebaju potruditi ponovno okupiti na istome mjestu na početku nove školske godine, kad će na tom mjestu biti nova škola, novo mjesto druženja, prijateljstva i učenja o gradu, domovini, životu.

„U životu nas čeka ono što sami zaslužimo, a ova djeca i grad Split zaslužuju najbolje. Mi odgovorni, ovdje okupljeni, potrudit ćemo se da to i dobiju”, poručio je Krstulović Opara. Novinarima je otkrio da je parcela pokraj škole Kamen Šine, koju je Vlada prije mjesec dana prenijela na Grad Split, nova lokacija na koju će se gradska uprava usredotočiti kako bi u ovo vrijeme iduće godine krenula i ta priča o novoj školi na istoku grada. 

Ravnatelj Glavinović podsjetio je na mukotrpan put škole od 1988. godine, kad je izgrađena s brojnim manjkavostima, pa do današnjeg dana, pri čemu nije nedostajalo ni selidbi, a ni održavanja nastave u drugim školama na Pojišanu, Trsteniku i Dobrome.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović prisjetila se svojih učeničkih dana u staroj školi na Pujankama, koja je kasnije srušena. „Učenici koji su postigli brojne zapažene rezultate pokazuju da nisu bitne samo zgrade, nego i oni ljudi koji ih odgajaju i školuju. Danas položena vremenska kapsula neka bude sjeme iz koje će izrasti nova škola i bolja budućnost”, kazala je. Najavila je da Grad ove godine počinje projektiranje i pribavljanje dozvola za izgradnju vrtića i sportske dvorane, što će značiti treću fazu ovoga velikog projekta na Pujankama.

Pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin izrazio je zahvalnost gradskoj upravi što je prepoznata važnost ulaganja u djecu i obrazovanje. Za taj građevinski zahvat izdvojeno je ukupno 25 milijuna kuna, a osim dogradnje objekta osmoljetke građevinska tvrtka Lavčević izgradit će i natkriveno parkiralište te školsko igralište. [HINA]