Školstvo u medijima
SNAŽAN POČETAK LJETA
Savjeti za mame i učitelje za kraj školske godine
objavljeno: 12. lipnja 2018.

Ipak, prije nego što zatvorite vrata učionice za sobom, evo nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti.

 ✿ Je li vašem djetetu u učionici ostao školski pribor ili materijali koje bi vrijedilo sačuvati za jesen?

Ne nose svi učitelji sa sobom ostatak materijala kući. Vrijedi ih upitati o tome. Nemojte u kolovozu trošiti novac na stvari koje već imate. Pokušajte skupiti ono što možete sada i stavite to na stranu. Vaše dijete vjerojatno neće trebati nove škare ili ravnalo za svoju pernicu. Neka ovo bude vrijeme za organiziranje i spremanje zaliha.

 ✿ Ima li vaše dijete radne bilježnice, časopise ili knjige za čitanje i rad tijekom ljeta?

Većina škola kupuje neku vrstu radnih bilježnica za učenike. A zatim tijekom školske godine nemaju dovoljno vremena obraditi svaku stranicu. Dobra je ideja napraviti neku vrstu rasporeda za učenje kako biste omogućili djetetu da se nastavi razvijati i ne zaostane za drugima. Ako bi vam učitelj mogao poslati nedovršene radne bilježnice ili vas informirati o razini čitanja na kojoj trebate raditi, možete početi odmah.

 ✿ Napravite planove!

Ne dopustite djetetu da ljenčari i igra videoigre cijelo ljeto dok vi radite. Mnogo je prilika za uključivanje u ljetne kampove ili druge aktivnosti. Istražite i pronađite nešto što odgovara potrebama vaše obitelji. U najmanju ruku, pobrinite se da imate telefonski broj barem jednog prijatelja vašeg djeteta. Tako možete organizirati igru kako bi djeca ostala u kontaktu i tijekom ljeta.

 ✿ Zahvalite učitelju vašeg djeteta!

Bez obzira na to jeste li ih voljeli ili ne tijekom školske godine, oni su vašem djetetu osigurali strukturu, okružje za razvoj i brinuli se o njegovoj sigurnosti. Dajte im do znanja da cijenite njihov napor. Vaše riječi i ljubaznost možda su upravo ono što im treba da se vrate i sljedeće godine i budu sjajni učitelji.

………………

NAPOMENA