Zanimljivosti
LEPOGLAVA
Trešnje za osnovnoškolce i vrtićke mališane
objavljeno: 14. lipnja 2018.

Naime, Grad Lepoglava za svakog od njih osigurao je po mjericu trešanja koje su u škole i vrtiće s gradskog područja stigle iz OPG-a Veić. 

– Grad Lepoglava potiče zdravu prehranu djece u školama i vrtićima. Želimo da u dječjim obrocima u što većoj mjeri bude zastupljeno voće i zdravi domaći proizvodi. Ujedno, želimo da ti proizvodi, kao u ovom slučaju, u škole i vrtiće dolaze iz domaćih OPG-a, onih s gradskog područja. Tako, uz brigu za zdravlje djece, osiguranjem tržišta pomažemo domaćim proizvođačima. Željeli bismo da upravo domaći proizvođači hrane budu ti koji će voćem i povrćem te drugim domaćim proizvodima, kao što je med, opskrbljuju škole i vrtiće – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U školama se već od ranije provodi projekt Školska shema kojim se hrvatskim školarcima omogućava dodatni obrok svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Projekt je to koji se financira sredstvima Europske komisije. Nabavku trešanja financirao je Grad Lepoglava, osiguravši tako školarcima i polaznicima vrtića dodatni voćni obrok. [ IZ DRUGIH IZVORA | lepoglava.hr ]