Zanimljivosti
BLATO, O. KORČULA
HAK-ova edukativna radionica za najmlađe
objavljeno: 14. lipnja 2018.

Na radionici su sudjelovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Blato te učenici prvih razreda Osnovne škole Blato.

Djeca su na radionici imala priliku ponoviti pravila ponašanja u prometu, ali i naučiti s kojim se opasnostima mogu susresti u prometu, na parkiralištu i na kolniku.

Tijekom radionice djeca su svladavala elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa semaforom za pješake i bez njega, zatim prelazak preko neobilježenoga pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje kao suputnika u autu, odnosno uporabu sigurnosnog pojasa. Mališani su sa zanimanjem promatrali demonstratore, koji su električnim mini-vozilom simulirali različite prometne situacije u kojima se djeca mogu naći te vrlo aktivno sudjelovali u radionici.

Na kraju programa sva su djeca dobila bojanku s dva oblika prometnih situacija – ispravnim i neispravnim ponašanjem. Domaćin HAK-ovih interaktivnih edukativnih radionica za najmlađe „Vidi i klikni” u Blatu bila je Osnovna škola Blato. [ IZ DRUGIH IZVORA | blato.hr ]