Zanimljivosti
PODRUČNA ŠKOLA KUČINE
Obnovljeni učionica i stubište
objavljeno: 18. lipnja 2018.

… a uređeno je i stubište ovoga kamenog zdanja starog više od sto godina. 

Od učiteljica Maje Pletikosić i Jelene Kelave doznajemo kako su sanaciju dijela škole predložili sami roditelji na roditeljskim sastancima održanima tijekom veljače.

Svi su radovi realizirani tijekom proljetnih praznika kako ne bi bilo ometanja nastave, a obuhvaćali su uređenje velike učionice u prizemlju u kojoj su zidovi obloženi knaufom, postavljen je klimatizacijski uređaj te projektor i platno. Uz to uređeno je i stubište nad središnjim hodnikom koje je bilo u jako lošem stanju – izvijestile su nas učiteljice Pletikosić i Kelava, koje su sa svojim kolegicama Nives Bogdan i Julijom Milatić bile uključene u projekt uređenja.

– Jako smo zahvalni na nesebičnoj pomoći roditelja i prijatelja koji su prepoznali i podržali ovu akciju. Naši učenici sad borave i rade u mnogo ugodnijem i ljepšem prostoru – poručile su učiteljice, a oduševljenje ne kriju ni učenici, posebno drugaši koji svakodnevno borave u obnovljenoj učionici.
– Prije je otpadala boja i zidovi su bili ružni, a sad imamo najljepšu učionicu – ponosno nam je rekao drugaš Anton Mihovilović.
– Svi smo pomagali, nosili smo papire i knjige kad je trebalo isprazniti učionicu, a poslije smo skupljali otpad – kazali su nam ponosni drugaši, koji su se sa svim učenicima škole uključili u projekt u sklopu programa građanskog odgoja.

Doznajemo kako se u školi nalazi i vrijedna reljefna karta iz 1954. godine koju planiraju obnoviti u suradnji s djelatnicima restauratorske radionice Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin i njome ukrasiti stubište škole te i na taj način ovom starom kamenom zdanju udahnuti svježinu. [ IZ DRUGIH IZVORA | solin.hr ]