Zanimljivosti
OŠ KSAVER ŠANDOR GJALSKI, ZABOK
Energetska obnova zabočke osnovne škole
objavljeno: 19. lipnja 2018.

Realizacijom investicije doći će do značajnog povećanja razine udobnosti i kvalitete pružanja usluga odgoja i obrazovanja, ali i do smanjenja godišnjih troškova grijanja, rekao je župan Kolar. „Kada je u pitanju energetska obnova ove škole, očekujemo uštedu od 57 posto, što će nam omogućiti da od tih sredstava školi nabavimo i neka suvremena pomagala koja će im unaprijediti rad, ali i da ulažemo u druge škole. Posebno me veseli što će unutar desetak dana biti potpisani i ugovori za energetsku obnovu škola u Pregradi i Humu na Sutli. Dobivena su odobrenja i potpisani su ugovori i za radove na energetskoj obnovi škola u Gornjoj Stubici i Kumrovcu koji će se odvijati iduće godine. Očekujemo i pozitivna rješenja za Srednju školu Bedekovčina te Srednju i osnovnu školu Konjščina. Sve zajedno gledajući, investicije u energetsku obnovu penju se na iznos od 60 milijuna kuna. To su brojke kojima se ne može baš svatko pohvaliti. Također, za nekoliko dana ići će i javni poziv za izgradnju sportske dvorane u Zlatar Bistrici“, rekao je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela KZŽ-a za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar istaknula je kako je proveden otvoreni natječaj javne nabave za radove na energetskoj obnovi OŠ K. Š. Gjalskog, a zaprimljene su četiri ponude. „Ekonomski najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke Tim – Color iz Zagreba u iznosu 8 531 035 kuna. Ponuda je iznad procijenjene vrijednosti u iznosu od 637 tisuća kuna te se time financijsko učešće Krapinsko-zagorske povećava. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša, odnosno iz Strukturnih investicijskih fondova u iznosu od 4,7 milijuna kuna sredstava, 2,5 milijuna kuna dobivena su od Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU, a 1,5 milijuna kuna  vlastita su sredstva naručitelja“, istaknula je Mlakar.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako je ovo samo još jedan u nizu velikih ulaganja u školstvo koji se događaju na području grada Zaboka. „Moram spomenuti izgradnju škole u Martinišću, tu je sada i energetska obnova škole, a ono čemu se također veselimo jest projekt izgradnje Centra za kompetencije u turizmu i ugostiteljstvu za koji se nadamo da će se realizirati“, rekao je Hanžek. Ravnatelj osnovne škole Tomislav Polanović je istaknuo: „Zadovoljni smo što nas Županija prati u svim našim projektima. Škola vapi za obnovom, jer imali smo velike gubitke i zgrada je zaista u lošem stanju. Škola zapravo nikad nije do kraja dovršena, a ovim će projektom biti omogućeno da i djelatnici i školarci imaju dobre uvjete za rad“, rekao je ravnatelj Polanović. Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]