Zanimljivosti
GLAZBENA ŠKOLA ZLATKA GRGOŠEVIĆA, SESVETE
Zajednički koncert učenika Sesveta i Pečuha
objavljeno: 20. lipnja 2018.

… na kojem su nastupili od domaćina Kvartet klarineta u klasi prof. mentora Davora Polšeka: Lovro Lubina, Borna Jelečki, Tina Jolić i Lovro Dedić te mješoviti zbor srednje škole pod dirigentskom palicom prof. Ivana Javore, uz klavirsku pratnju prof. Margarete Golenić i na klarinetu prof. Polšeka.

Uz solo nastupe na klarinetu, harmonici, klaviru i flauti gosti su nastupili i s nekoliko zborskih točaka, sa solistima Roland Szabó (tenor), Kaesz Bernadett (sopran), Kiara Berg (mezzosopran), a kao dirigenti izmjenjivali su se Mária Rába, prof., i Zsombor Katyi (učenik). 

Izvedena su djela G. F. Telemanna, F. Liszta, V. Semjonova, F. Gasparinia, W. A. Mozarta, L. Bárdosa, E. Griega, Z. Kodálya, B. Kovácsa, F. Dugana, J. S. Bacha. 

Malobrojna publika bila je oduševljena koncertom mladih umjetnika iz Pečuha, ali i naši učenici za svoj su nastup dobili veliki pljesak gostiju. Imali smo prilike čuti neke nove skladbe mađarskih autora, a oni su upoznali skladbu našeg Franje Dugana.

Najavljena je suradnja i sljedeće školske godine, poziv na koncert u Pečuh odmah je prihvaćen sa zadovoljstvom. Nakon kratkog druženja, gosti su se uputili u Zagreb, gdje su sljedeći dan imali dogovoreno razgledavanje grada. [ IZ DRUGIH IZVORA | sesvete-danas.hr ]