Zanimljivosti
SLAVONSKI BROD, OPĆINA KLAKAR
Besplatni udžbenici brodskim osnovnoškolcima
objavljeno: 21. lipnja 2018.

Tom će odlukom Općina financirati kupnju školskih udžbenika učenicima osnovnih škola.

Pravo na školske udžbenike ostvaruju svi učenici koji, sa svojim obiteljima, imaju prebivalište u Općini Klakar te pohađaju matičnu i područnu Osnovnu školu „Vladimir Nazor”, Slavonski Brod.

Iz ove su odluke isključeni samo oni učenici kojima će, temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o socijalnoj skrbi, nabavu udžbenika financirati nadležno ministarstvo.

Kupnja, dostava i podjela školskih udžbenika učenicima osnovnih škola iz Općine Klakar bit će obavljena u suradnji s Osnovnom školom „Vladimir Nazor” u Slavonskom Brodu.

Podatak o broju i vrsti školskih udžbenika koji se kupuju Općini dostavit će ta škola.

Financijska sredstva za kupnju školskih udžbenika za učenike osnovnih škola iz Općine Klakar osiguravaju se u proračunu Općine Klakar, a svi učenici koji su ostvarili pravo na školske udžbenike temeljem ove odluke dužni su nakon završetka školske godine vratiti udžbenike.

Općinu Klakar čine mjesta Klakar, Ruščica, Gornja Bebrina i Donja Bebrina, tako da osnovnoškolci iz tih mjesta ne moraju brinuti o udžbenicima za novu školsku godinu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sbplus.hr ]