Zanimljivosti
GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA, ZABOK
Primanje za najuspješnije učenike i mentore
objavljeno: 26. lipnja 2018.

Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Učenici zagorskih osnovnih i srednjih škola osvojili su 17 prvih mjesta na državnim natjecanjima, 22 druga mjesta te 14 trećih, a u čemu je sudjelovalo 90 učenika i 59 mentora. Budući da su također nagrađeni uspjesi izvan propozicija AZOO-a, ASOO-a i HŠŠS-a, ukupan broj učenika i mentora s izvrsnim rezultatima na natjecanjima penje se na 160 učenika i 99 mentora. Krapinsko-zagorska županija za nagrade je izdvojila ukupno 90 300 kuna.

Nakon dodjele nagrada, župan Željko Kolar istaknuo je: „Kad imate ovakve učenike i mentore, odlične ravnateljice i ravnatelje onda sa smiješkom dolazite na ovakva događanja. Najbolji je pokazatelj njihova rada da naša djeca u velikom postotku upisuju fakultete, i to one koji su im prvi izbor, a te fakultete i završavaju.” Župan je naglasio kako Krapinsko-zagorska županija mora stvarati uvjete za dobro školovanje, ali i u suradnji sa gospodarstvom stvarati uvjete za nova radna mjesta. „U našoj se županiji stalno otvaraju nova radna mjesta, čime se otvara mogućnost da mladi ljudi ostanu ovdje živjeti i osnivati obitelji. Ako iz objektivnih razloga to ne mogu, onda moramo osigurati dobre ceste i željezničke veze, kako bi mogli otići na posao u Zagreb, ali se odmah i vratiti doma u Zagorje” – naglasio je župan Kolar.

„Jako se ponosimo našim izvrsnim učenicima i mentorima. Čestitke svima, a posebno veseli da se ne moramo plašiti ni za proizvodna zanimanja, poput keramičara i plinoinstalatera koje smo također danas nagradili. Bit će to stvarno izvrsni majstori” – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako je lijepo na kraju školske godine zbrojiti što se sve radilo u zagorskim školama te naglasila: „U našim se školama radi dobro, mnogo i kvalitetno!” Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka Bibijana Šlogar. [ IZ DRUGIH IZVORA | zabok.hr  ]