Zanimljivosti
KRASNA GESTA BOLSKOGA KANAĐANINA
Vinko Marinković Bumba ugostio bolske robotičare
objavljeno: 27. lipnja 2018.

Boljanin Vinko Marinković Bumba s obitelji već 20 godina živi u glavnom gradu Kanade – Ottawi. I u tih 20 godina kaže, mi smo prvi Boljani koji smo ga došli posjetiti. A kad pročitate kako nas je lijepo obitelj Marinković ugostila, vjerujemo da će mnogi poželjeti doći.

■  Vinka su posjetili članovi hrvatske robotičarske ekipe Blue Adriatic CRO team koja je nastupala u Montrealu na svjetskom natjecanju robotičara ROBOCUP 2018.  >  Frane RADIĆ | Ante KRALJEVIĆ | Mia PIVČEVIĆ | Lucija IVIČIĆ | Nicol  LOVRIĆ te njihova mentorica Lucija ŠPACAL   

Naš posjet Ottawi započeli smo ručkom u njihovoj obiteljskoj kući te smo zatim krenuli u razgledavanje. Vinko i njegov sin Mate pokazali su nam zgradu Parlamenta ispred koje su već počele pripreme za veliki dan u Kanadi – „Canada Day”, koji se obilježava 1. srpnja.

Zastali smo nakratko pokraj Hrvatske župe svetoga Leopolda Mandića i Hrvatskog veleposlanstva, koje je zbog jučerašnjeg praznika bilo zatvoreno. Šetnju smo nastavili užim središtem Ottawe, gdje smo se rashladili kanadskim smrznutim jogurtom. Iako smo se odlično zabavljali i uživali, došlo je vrijeme za povratak u Montreal.

S Vinkom i Matom pozdravili smo se do ponovnog susreta u Bolu.

Još jednom velika hvala Vinku, njegovoj supruzi Tatjani, sinu Mati i kćeri Petri na gostoprimstvu i ugodnom društvu. Od srca zahvaljujemo i vidimo se ovog ljeta. [ IZ DRUGIH IZVORA | bolinfo.hr ]