Zanimljivosti
OŠ IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ, VIROVITICA
Uskoro počinje obnova škole
objavljeno: 28. lipnja 2018.

… o izvođenju radova i stručnom nadzoru na energetskoj obnovi matične zgrade osnovne škole. Radove vrijedne 6,53 milijuna kuna izvodit će Zajednica ponuditelja H-GRAD d.o.o. iz Zagreba i ROJE GRADNJA d.o.o. iz Vukovara, dok će stručni nadzor vrijedan 80,9 tisuća  kuna obavljati tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica. Valenčak d.o.o. ujedno će biti zadužen i za stručni nadzor nad energetskom obnovom zgrada 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, a ugovor vrijedan 91,2 tisuće kuna potpisala je ravnateljica vrtića Anka Tomac.

U ime gradonačelnika Ivice Kirina nazočne je pozdravila njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac, koja je istaknula kako očekuje suradnju na obostrano zadovoljstvo te kako je posebno vesele projekti poput ovih, jer ne samo da će se pridonijeti povećanju energetske učinkovitosti zgrada, već i poboljšanju kvalitete boravka djece i zaposlenika.

Projekt obnove Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić vrijedan je 6,98 milijuna kuna, EU sufinancira 60,29 posto, odnosno 3,92 milijuna kuna, a pisala ga je Razvojna agencija VTA.

– Energetskom obnovom škole smanjit će se potrošnja primarne energije te ostvariti energetske uštede. Predviđena ušteda za grijanje iznosi 52,54 posto, dok bi ušteda kod primarne energije bila 42,29 posto. U sklopu projekta obavit će se toplinska zaštita zidova prema vanjskom prostoru, zamijenit će se postojeća stolarija ugradnjom nove, izvest će se toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru, rekonstrukcija električnih instalacija te će biti ugrađena nova rasvjetna tijela. Učenicima i djelatnicima škole boravak u školi bit će ugodniji te će im se poticati svijest o energetskoj učinkovitosti i povećavanju ušteda – rekla je Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA. [ IZ DRUGIHZ IZVORA | virovitica.hr  ]