Zanimljivosti
OŠ DR. FRANJE TUĐMANA, BRELA
Osuvremenjivanje nastavnog procesa
objavljeno: 2. srpnja 2018.

… uz financijsku potporu Agencije za mobilnost. Svrha je konferencije bila umrežavanje škola dunavske regije putem platforme eTwinning koja je dio programa Erasmus.

Na konferenciji je bilo 50 sudionika iz Njemačke, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bugarske, Ukrajine i Moldavije. Hrvatska je imala predstavnicu iz naše škole te škole Lovinac. Sudionici su se na radionici upoznali s raznim IKT alatima koji pridonose osuvremenjivanju i zanimljivosti nastavnog procesa, a nisu teški za svladavanje.

Breljanska škola proširila je svoj projekt Our garden, our world partnerstvom s Austrijom i Moldavijom uz postojeće partnere. To inače nije jedini projekt koji breljanska osnovna škola provodi na eTwinningu. Ta je škola u eTwinningu od 1. veljače ove godine. Provela je već i provodi još nekoliko kraćih projekata – Our region, Sportsmen of my country, Traditional food, The legends of our region i Tell me a story… My story.

Na jesen se pokreću još neki projekti vezani za očuvanje zavičajne baštine te će spoznaje koje je prof. Babić stekla u Beču itekako biti korisne učenicima koji rade na tim projektima. Prvi je dan konferencija održana u školi Berthe von Suttner, tzv. školi brodu na Dunavu, a drugi dan u prostorijama organizacije OeAD. U pauzi između radionica sudionici su obilazili austrijsku prijestolnicu u pratnji vodiča.

……….

Gorana BABIĆ, OŠ dr. Franje Tuđmana, Brela